House of Chi

Skapa harmoniska rum i din bostad

Skapa harmoniska rum i din bostad

Att ha stora vackra utrymmen i huset eller lägenheten är underbart. Inom Feng Shui talar vi om Chi flödet, alltså energier som far runt i huset. Energierna tar sig in genom ytterdörren/dörrarna och vidare in genom rummen i bostaden och senare ut genom fönstren.

Det man vill uppnå är ett lugnt flöde av chi i rummen. Därför tänkte jag tipsa er som har rum i fil eller en ytterdörr som är placerad mitt emot en altandörr eller balkongdörr om hur man skulle kunna bromsa chi flödet.

Saken är den, att om man inte har något som ”bromsar” flödet, rusar energierna för fort och du som person kan känna dig stressad eller helt enkelt väljer att inte placera dig just i det rummet för att det inte känns behagligt. Oftast stannar man inte en längre i det rummet. Känner du igen dig?

Pinterest
Här har man bromsat chi flödet med hjälp av en pall och matta.

Pinterest
I rum med blanka golv flödar energierna extra snabbt därav en god idé att placera ut något som bromsar. Det kan vara ett runt bord som man placerar ut i mitten någonstans med en vacker blomvas på men även en rund matta för att skapa en balans. 

Pinterest
I rum där golvet har sina mönster som följer flödet är risken stor att energierna flödar snabbt. Undra om den person som får sitta på ytterkanten av bordet vill sitta där ett längre tag?

Pinterest
Låt dig föreställas att du står i dörröppningen och titta ut mot en altandörr (i själva verket är det en spegel rätt fram). Här bromsas energierna något med anledning av att golvets struktur bromsar energierna. Annars är ett alternativ att hänga upp en skir gardin längst bort i fönsterdelen. Placera ut runda krukor någonstans längs vägen (behöver inte vara i mitten).  
Lycka till med att skapa ett harmoniskt flöde hos dig!
Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *