House of Chi

Inred med Feng Shui 4- olika material ger olika energier

Inred med Feng Shui 4- olika material ger olika energier

Jag talar ofta om element när jag skriver mina texter.

Så här kommer en förenklad förklaring och beskrivning om vad jag menar när jag talar om de olika elementen i inredningen (fungerar på samma sätt i trädgården). De fem elementen, tillsammans med de övriga verktygen inom Feng Shui, skapar den balans och harmoni vi människor mår bra av i vår miljö.

Här följer ett bildspel i hur du kan komplettera med olika färger, former och material för att få till det där lilla extra som du kanske känner saknas i rummet eller på kontoret:

 

Bild1Träelementet ges från färgen grön, växter, motiv med blad och blommor samt uppåtgående/stående pelare och ränder.

 
Bild2Eldelementet ges från de skarpa rosa, röda, orange och ljusare gula färger. Från triangelformer, eld, päls och fjädrar från djur och människor.
Bild3Jordelementet hittar du i fyrkantiga former, sand, brunfärgat tegel, bruna färger och träfärgat golv och och möbler.
Bild4

Metallelementet får ni genom runda former, vit, grå och pastellfärger. Givetvis från olika metaller 🙂
Bild5Vattenelementet får du genom blåa (ej pastell) och svarta färger, glas, speglar och vatten så klart. Men även genom oregelbundna vågiga föremål och mönster. Ser ni murgrönan, den ger både vattenelementet till formen och träelementet till sin art. 

Feng shui är alltså ingen inredningsstil utan ett sätt att tänka och leva. Känn efter där du bor, finns det något ställe/rum hos dig som du inte riktigt trivs i. Kanske du saknar något av de fem elementen? Pröva dig fram 🙂

Glöm inte att detta även gäller på ditt jobb/kontor.

Ha en bra dag!

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *