House of Chi

Feng Shui i ditt hem del 6

Feng Shui i ditt hem del 6

Vårt sista men inte minst nödvändiga rum att ta hand om blir toaletten och badrummet i ditt hem. För om du inte gör det kan detta rum bidra till en dränerande eller sunkig energi. Det är t ex viktigt att stänga toalettlocket för att inte all chi (energi) ska sugas ner och ut i avloppet.

Rensa ur produkter ur skåp och lådor som du inte använder längre. Kanske en gammal ”brun-utan-sol” lotion eller en mascara som är fullkomligt uttorkad. Raklödder som nästan är slut som du inte använder för du köpt en ny… Ja, ni förstår 😉
1ea88cf5356c0626574194655181c090Pinterest

1. Har du en toalett i anslutning till ditt sovrum är det viktigt att du har dörren till badrummet stängd. Annars åker all energi ut i avloppet. 
2. Badrummet ska vara och kännas bekvämt att vistas i, vi är vanligtvis nakna eller tunt klädda i våra badrum och därför är det lite extra viktigt att det är en varm och behaglig känsla i detta rum. Kakel och/eller klinkers i en varm jordfärg är att föredra för att ”dämma”vattenelementet som det finns mycket av i ett badrum.
Det är inte så att man ska behöva göra om sina badrum för att uppnå detta. Placera istället en matta i jordfärg på golvet. Denna bidrar till en varm och skön känsla i ett badrum som har en förmåga att kännas kalla, särskilt nu till vintertid.
Min personliga favorit är den äkta mattan som inte bara kan vara jordig till färgen och formen utan även fin att titta på.
77e74fd22f2a0c2fc737b924b2d17fff
3. Tänk på hur du placerar lamporna och att du har ett bra ljus i rummet. Om det går att placera lamporna bredvid spegeln är detta en bra placering för att t ex undvika skuggor i ansiktet. Tänk på att ha hela och rena speglar då denna ger en spegelbild av dig själv (läs mer om speglar här).
4. Du kanske vill ta ett avkopplande bad i en skön miljö – in med levande ljus och fina växter. Badrummet är ett yin-rum, alltså inte ett aktivt rum, här vill du ha en skön och lugn känsla om du ska ta dig ett bad. Skulle vilja säga att bilden avger en sådan känsla med det rundade formerna på badkaret och det varma jordgolvet med en varm och fin matta på som pricken över ”i”.
Hoppas ni fått en del bra tips!
Simma lugnt
Kram Rebecca

One thought on “Feng Shui i ditt hem del 6

 1. Ekenäsliv

  Heeeej :))
  ättekul att läsa ditt erportage igår!
  Glädjs sååå med dig och du har så härliga ambitioner så du kommer gå långt!
  Nu infinner sig ett lugn här må du tro. Hela huset är tipptoppstädat. Verkligen ööööverallt!
  Det är såååå skönt!
  Så idag är kroppen riktigt mör kan jag säga… Städat i sammanlagt 37 timmar sen i lördags förra veckan.
  Men nu är det så värt det.
  Ha nu en riktigt fin påsk och tack återigen för alla dina fina tips som du delar med dig av.
  Varma kramar Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *