House of Chi

Feng Shui i ditt hem del 5

Feng Shui i ditt hem del 5

I dag ska vi ta hand om våra vardagsrum/TV-rum. I många hem är det inte ovanligt att vi kombinerar vardagsrum, TV-rum och även matsalsdelen (måtte det bli trendigt med lite väggar igen….) Det är i dag ganska vanligt att bygga öppna planlösningar. Jag har träffat några som faktiskt liksom jag tröttnat på dessa öppna planlösningarna. Dels beror de på att ljudnivån blir hög och dels att man inte kan få vara ”i fred” vid middagar om man är en barnfamilj t ex. Dessutom rör sig energin snabbare i öppna planlösningar och den goa inbjudande känslan kan försvinna. Detta går dock alltid att förbättra 😉 Hör av dig så hjälper jag dig!

Förmodligen använder du ditt vardagsrum ganska ofta, särskilt på kvällarna när du vill slå dig till ro efter en lång arbetsdag/ efter att ha nattat barnen/ efter en lång och skön kvällspromenad, ja det kan finnas många anledningar till att få vila sig.

Vad ska du använda ditt vardagsrum till, hur många är ni i familjen, vilket ändamål och vilken känsla vill du ha i ditt vardagsrum. Ska du ha en soffa med möjlighet till många sittplatser, kanske fåtöljer istället eller en lite mindre soffa, allt är beroende på hur rummet ska användas och av hur många.

e4d1d290d522b9fc1929b458792213e1Pinterest

1. Placera soffan i kraftposition (stöd i ryggen och fri sikt fram mot t ex dörr). Men var försiktig med att ha något stort ovanför huvudet, en omedveten känsla av att något kan trilla ner finns oftast hos oss. Om du vill ha hyllor, dra då ut soffan en bit från väggen för att minimera känslan och risken att ha en tavla i huvudet om det skulle bli tvärdrag…. 🙂

main.original.640x0cMy domaine

3. Gör ditt vardagsrum till ett trevligt rum att vilja umgås i med olika ljuskällor och fräscha blommor, få in en levande chi (energi). Arbeta med de olika elementen (vatten, trä, eld, jord och metall). En eldstad till exempel är ett vackert blickfång och ger en positiv chi-känsla och en mysfaktor.

Style at home

4. Övermöblera inte ditt vardagsrum, less is more. Om det blir för mycket prylar och möbler kan man uppleva en blockerad chi, alltså energierna i rummet har svårt att ta sig fram och förbi. Hjälp chi att få möjlighet att strömma i en bra och balanserad bana i ditt vardagsrum.

Har du böcker eller annat i bokhyllor är det bra om du rensar ut och sorterar bort det som inte används. Dels kan de skapa en stress med alla intryck och dels kan det bidra till stagnation (gamla saker som inte används).

5. Vilken årstid är det? Ska vi piffa med andra färger, få in lite mer yin eller yang? När sommaren är på antågande vill vi ljusa upp i våra hem. Är det höst och vinter vill vi mysa till det med levande ljus och sköna plädar i varma färger.

Det var några tips för att få en härlig känsla i ditt vardagsrum, men kom ihåg – Det är du som känner vad som är bäst för dig, skulle du av någon anledning känna att det är något som inte känns riktigt bra så prova några av tipsen ovan.

Har du frågor eller funderingar, skriv gärna några rader eller två.
Lycka till med ditt vardagsrum!
Kram

2 thoughts on “Feng Shui i ditt hem del 5

  1. Ekenäsliv

    Tack för dina fina tips!
    Å den lampan på första bilden skulle jag väääääääldigt gärna vilja ha… Får bli många skraplotter isf 😉
    Hoppas du haft en riktigt fin helg!
    Kram Anna

  2. Pingback: feng shui vardagsrum | vardagsrum-mobler-se.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *