House of Chi

Feng shui i ditt hem del 3

Feng shui i ditt hem del 3

Då var det dags att ta steget in i sovrummet, det andra viktigaste rummet efter hallen i ditt hem.
I enlighet med Feng Shui vill vi att våra sovrum ska vara ”mysiga”, ett rum där ro skapas, där man kan få en god natts sömn eller ha ett trevligt umgänge med någon man tycker om. Det finns lite olika knep som vi kan ta till för att skapa detta.

Pinterest

1. Placera sängen i en sk. kraftposition, stöd i ryggen och fri skikt mot dörren. Tänk på att inte ha något tungt ovanför huvudet, som en hylla eller en tavellist. Det undermedvetna kan ge dig en känsla av att något kan trilla ner.
Detta har jag ett praktiskt exempel på. Min svärmor köpte sig en lägenhet på Söder i Stockholm och bad en snickare att sätta upp skåp över huvudändan på sängen. Hennes tanke var att få till mer förvaring. När hon kom hem en dag efter att varit på utflykt låg skåpet i sängen. Så vad jag försöker berätta är att det faktiskt kan hända och om det inte händer finns det i vårt undermedvetna och påverkar därmed vår sömn.
Pinterest
2. Använd färger och toner som skapar mer Yin än Yang dvs färger i introverta, lugna toner. Ta gärna in naturmaterial i dina sängkläder.
Petri_rebecca (13 av 23)
Mitt hem
3. Placera något mjukt nedanför sängen när du kliver ner på golvet efter en förhoppningsvis god natts sömn. Detta ger en ombonad härlig känsla. Använd dig av mjuka och jämna former detta får oss att slappna av, glöm inta att arbeta med motsatsförhållandet så som en rund och en fyrkantig kudde eller ljust mot mörkt osv…
5e287c4a6c1eea8403453cd221485f55
4. Ha gärna en spegel i ditt sovrum, det är en fin detalj. Önskvärt är om den är rund eller oval för att undvika vassa hörn. Placera inte en spegel framför sängen så det första du ser är dig själv när du stiger upp. Du kan och ska självklart vara stolt över dig själv men det kan ge en obehagskänsla att man ser en människa det första man gör när man slår upp ögonen.
29d0deba4418d93bf122af7cac8194d7
5. En viktig detalj för att skapa ett balanserat och harmoniskt sovrum är att ta bort SAMTLIG elektronik! Skulle du bo i en etta kan man inte hindras från att vara uppdaterad från omvärlden men då kan du i stället ”trolla bort” din TV genom att sätta upp något framför, t ex ett draperi.
6. Om du skulle ha din säng under ett snedtak kan det upplevas som tryckande chi. Du kan motverka känslan genom att lysa upp vägg och tak med en sk. uplight för att lyfta chi eller som på bilden med spotlights. Du kan även välja att måla vägg och tak i vitt. Vit färg är en chihöjare.
Det finns mycket man kan tänka på för att skapa harmoni och balans i sitt sovrum.  Sover du dåligt, vaknar du med huvudvärk eller har andra besvär skulle detta kunna bero på att du sover på en Currylinje. Ta kontakt med en Feng Shui konsult för att få hjälp med att undersöka detta.
Tänk bara på att Feng Shui inte är i stället för att söka läkarvård eller liknade. Det handlar mer om en livsfilosofi = hur vi påverkas av vår omgivning.
Lycka till med att skapa ditt härliga sovrum!
Kram

2 thoughts on “Feng shui i ditt hem del 3

 1. Tina

  Hej!
  Har alldeles nyligen hittat hit.
  Jättefin blogg du har och så mycket du delar med dig av dina feng shui- kunskaper!.
  Inspirerande bilder och härlig blogg på alla de vis.
  Kram på dig!

  1. admin Post author

   Hej!
   Vad glad jag blir😊!
   Jätte gulligt av dig att säga vad du tycker och ännu roligare att du tycker det är intressant och givande👍🏻.

   Ser att du också har en blogg, ska kika in där när barnen är i säng.
   Ha en underbar kväll!
   Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *