House of Chi

Feng shui i ditt hem del 2

Feng shui i ditt hem del 2

Då var det dags att ta sig an hallen i ditt hem. Detta är den plats som du först möter när du kliver in och det sista du ser när du går. Det är här all näring kommer in till ditt hus, detta är området för livsväg och karriär enligt Feng Shui. Därför är det viktigt att hålla din hall ren och undanplockad från skor, kläder och annat som inte ska ligga framme.

Målet är att få till en god Chi (energi).

Är stök det första du ser när du kommer hem skapar detta en bromskloss för Chi att flöda fritt till övriga delar av ditt hus/lägenhet. Det är lätt att bli irriterad och svårt att se möjligheter.
Pinterest

 

Jobba med förvaring, rensa ut kläder som du inte använder eller som inte är anpassade efter den säsong det är för stunden. Bilden ovan är både talande och ger dig en visuell upplevelse på vilken skillnad det blir om man håller ordning.
Har du en trappa, bygg in förvaring under den om så behövs. Tänk -”Rensa i röran”.

 

305b8256a6fe732f3489ad59b71c6ad2Pinterest
När du fått ordning på din hall, ha om möjligt ett litet bord där du kan placera färska blommor och ett gott doftande ljus. Ha gärna en ljus hall som känns välkomnande.

Hallen och entrén är området för livsväg och karriär och tillhör vatten elementet och färgen för detta är svart. Placera gärna in lagom med svart och ha en vas med vatten. Det förstärker områdets eget element (vatten).
Tänk på att inte placera en spegel rakt innanför ytterdörren då studsar Chi tillbaka och åker ut det kan dessutom kännas obehagligt att möta sin spegelbild direkt när man kommer in. Tänk om du går in när det är mörkt…

Nu mina vänner försök ta tag i er hall, det finns givetvis lösningar även för små hallar. Idéer kan du få genom att kika in på Pinterest.

Frågor? hör av dig.
Kram

One thought on “Feng shui i ditt hem del 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *