House of Chi

Feng Shui i din bostad del 5

Feng Shui i din bostad del 5

I dag ska vi ta hand om våra vardagsrum/TV-rum. I många hem är det inte ovanligt att vi idag kombinerar vardagsrum, TV-rum och även matsalsdelen. Det är i dag ganska vanligt med öppna planlösningar.

Förmodligen använder du ditt vardagsrum ganska ofta, särskilt på kvällarna när du vill slå dig till ro efter en lång arbetsdag/ efter att ha nattat barnen/ efter en lång och skön kvällspromenad, ja det kan finnas många anledningar till att få vila sig.

1. Vad ska du använda ditt vardagsrum till, hur många är ni i familjen, vilket ändamål och vilken känsla vill du ha i ditt vardagsrum. Ska du ha en soffa med möjlighet till många sittplatser, kanske fåtöljer istället eller en lite mindre soffa, allt är beroende på hur rummet ska användas och av hur många.

Pinterest

2. Placera soffan i kraftposition (som jag även skrivit om här). Men var försiktig med att ha något stort ovanför huvudet, en omedveten känsla av att något kan trilla ner finns oftast hos oss. Om du vill ha hyllor, dra då ut soffan en bit från väggen för att minimera känslan och risken att ha en tavla i huvudet om det skulle bli tvärdrag…. 🙂

Denoxa

3. Gör ditt vardagsrum till ett trevligt rum att vilja umgås i med olika ljuskällor och fräscha blommor, få in en levande chi (energi). Arbeta med de olika elementen (vatten, trä, eld, jord och metall). En eldstad till exempel är ett vackert blickfång och ger en positiv chi-känsla och en mysfaktor.

Style at home

4. Övermöblera inte ditt vardagsrum, less is more. Om det blir för mycket prylar och möbler kan man uppleva en blockerad chi, alltså energierna i rummet har svårt att ta sig fram och förbi. Hjälp chi att få möjlighet att strömma i en bra och balanserad bana i ditt vardagsrum.

Har du böcker eller annat i bokhyllor är det bra om du rensar ut och sorterar bort det som inte används. Dels kan de skapa en stress med alla intryck och dels kan det bidra till stagnation (gamla saker som inte används).

5. Vilken årstid är det? Ska vi piffa med andra färger, få in lite mer yin eller yang? När sommaren är på antågande vill vi ljusa upp i våra hem. Är det höst och vinter vill vi mysa till det med levande ljus och sköna plädar i varma färger.

Det var några tips för att få en härlig känsla i ditt vardagsrum, men kom ihåg – Det är du som känner vad som är bäst för dig, skulle du av någon anledning känna att det är något som inte känns riktigt bra så prova några av tipsen ovan.

Har du frågor eller funderingar, skriv gärna några rader eller två.
Lycka till med ditt vardagsrum!
Kram

One thought on “Feng Shui i din bostad del 5

  1. Ekenäsliv

    Tack för fina tips!
    Jag tänker mig färgsättningen gråa toner och så marsala som accentfärg i höst i vårt annars ljusa vardagsrum. Vad tror du om det?
    Ha en fin kväll!'Kram Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *