House of Chi

Feng Shui-analys på Bovägen 5

Feng Shui-analys på Bovägen 5

Min dröm är att någon gång få bo i en vindsvåning med bjälkar i taken och mjuka välvda former bakom en yta av puts. Här kommer en liten Feng Shui-analys på detta magiska boendet på Bovägen 5.

De mjuka formerna omfamnar och bryter bekvämt av de fyrkantiga formerna på möbler och stora rektangulära fönster. Metallelementet från det kalkvita väggarna mjukas upp av träelementet från växterna och energin dämpas något av vattenelemetnets energi från soffan och den svarta lampan.

Feng Shui Inredning design, inredare

Fantasitc Frank 

Ett av verktygen inom Feng Hur är de fem elementen: Trä, eld, jord, metall och vatten. Sedda kan utvinnas genom färger, former och material och gör det därför spännande att laborera med.

Formerna i fönstren utgör en spännande dynamik med en blandning mellan formerna. Den runda formen står för metall elementet, det spjutformade för eldelementet och det rektangulära för träelementet. Man kan även se fyrkanter i det rektangulära som ger jordelementet. Bara i former kan man alltså utvinna olika typer av de fem elementen och på så sätt få till samtliga element.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *