House of Chi

Blogg

Inred efter årstid

inredning styling feng shui  kugsbacka göteborg heminredning hjälp med inredning  inredningsstylistI dag kände jag i luften att hösten är på väg, det är svalt och skönt ute. Jag älskar hösten!

Även om jag tyvärr inte tillhör den individ som varvar ner så mycket så blir känslan den i alla fall. Det är nu vi börjar kliva in i yin-tider, mörkare, svalare, lugnare.I dag kände jag i luften att hösten är på väg, det är svalt och skönt ute. Jag älskar hösten!

inredning styling feng shui  kugsbacka göteborg heminredning hjälp med inredning  inredningsstylist

Titta bara på djuren så förstår ni vad jag menar, ta fåglarna t ex. De vaknar till liv när Yang-tiden på året kommer i gång. Det börjar spricka upp och det blir ljusare. Den tiden på året som fåglarna börjar ”ragga” kan man säga😊 Man kan höra fågelkvitter dygnet runt (om man bor nära några träd i alla fall). Men nu i yin-tider hör man dem knappt.

inredning styling heminredning kontor fengshui kungsbacka göteborginredning styling feng shui  kugsbacka göteborg heminredning hjälp med inredning  inredningsstylist

inredning styling feng shui  kugsbacka göteborg heminredning hjälp med inredning  inredningsstylist
 

Så, till det jag vill säga med det, är att vi förvandlar vår omgivning efter tid på året. När det blir kallt och svalt ute (Yin) vill vi värma upp (Yang) vår omgivning. Vi balanserar och kompenserar inredningen för att uppnår en harmonisk miljö. En typiskt inredningsdetalj är fårskinnet. Den inte bara ser varmt ut utan ger även eld elementet till sin sort. Läs mer här om alla element.

 Ha en underbar dag!

 Rebecca

 

Skapa trivsel i rum med stora fönster

Tänk på flödet. Jag talar om energiflödet :)

I dag ser vi många nybyggda vackra hus med stora fönsterpartier. Det är verkligen jätte fint!

I bland kan det dock vara svårt att få till myskänslan i rum med stora fönster. Man kan uppleva en känsla av stress och kanske att du inte riktigt får till det med inredningen.

Det kan troligen bero på att energierna bara försvinner, de stoppas inte och du har heller ingen stans att fästa blicken.

Ett sådant rum skulle kunna vara som ovan även om de har en härlig inredning med en bra och balanserad mixad blandning på material och former.

För att bryta den rusande olistiga känslan är en god idé att hänga upp gardiner eller en stor lampa ovan t ex ett bord, bromsa även med mattor.

En annan idé är att tänka spröjs. Vi har spröjs hos oss och på något sätt känns det som dels ett insynsskydd (även om folk ser in) och dels bromsar det ett eventuellt rusande energiflöde.

Testa får ni känna om det blir någon skillnad med mina små tips😊.

Ha en skön start på veckan!!

Rebecca

Växternas betydelse i vår inredning

Inomhusväxter vet vi vid det här laget att de är både en energihöjare och en bra luftrenare (om man väljer rätt växter). Nasa har gjort tester på olika växter som lämpar sig bäst i inomhus miljö, läs om det här.

När det kommer till Feng Shui handlar det om hur vi kan balansera och kompensera en inomhusmiljö med hjälp av. Vi vill ju sträva efter total harmoni, eller vad säger du?

I ett rum med en alldeles för stor växt kan det kännas obalanserat, växten tar över rummet och känslan kan bli konstig.

Växter vid en trappa hjälper energierna upp till andra våning. Prova med att sätta handen för växten på bilden så förstår eller ”känner” du vad jag menar, det händer liksom ingenting. När du tar bort handen igen, känner du skillnaden? Någonting lockas till trappan när det står en växt där….. Det där ”något” tar sig vidare uppåt. Det behöver inte vara en växt, det kan även vara en lampa eller en kandelaber med ljus i t ex.

I köket är det fördelaktigt att vi har något vacker på bordet som gör att vi ser varandra när vi sitter där och ska prata. Även här handlar det om att skapa en balans i inredningen mellan växten och i vilken miljö vi har den i. Därför är det bra om det är en lite lägre växt på bordet.

Med hjälp av växter kan vi skapa olika energier. Vill vi ha en pigg och uppåtsträvande energi bör vi välja växter med ett rakt och uppåt växande växtsätt, vill vi däremot ha en lugn och mer avslappnande känsla…

 

…bör vi välja växter med rundade blad och men mer mjuk framtoning.

Här har vi ett rum där en växt inte syns i bilden, kan ni se eller ”känna” växternas betydelse till vår miljö. Vi saknar även ett av de viktiga elementen nämligen träelementet. Så ut och shoppa växter, dem är viktiga för oss och vår inomhusmiljö!

 

Ha en go kväll!

Kram

Rebecca

 

Inred med gardiner i linne

Har du en skön måndag så här långt? Hoppas på det :)

Jag måste bara tipsa om Himlas gardiner och tyger. Ni vet vid det här laget att vi hämta kraft och varvar ner när vi befinner oss i en stilla natur omgivna av harmoniska färger och former. Det är därför vi gärna tar in naturen för att känna oss mer harmoniska. Gardiner kan skapa just den känslan och framför allt gardiner av linne.

Tvätta linne ger en skön levande känsla till ett rum, det mjukar upp och ramar in. Har du stora fönsterpartier är skira gardiner ett perfekt sätt att dra för och bromsa energiernas flöde ut genom dem. Det kan ju faktiskt vara så att du inte känner någon ”mysfaktor” eller ”här får jag ingen ro”. Testa då med gardiner. Lätta skira linnegardiner.

 

Det samma gäller i våra sovrum. In med naturen och balansera runt mot kantigt. Blått får oss att varna ner och slappna av. Undvik att dekorera hela rummet i blått bara, lagom är bäst!

 

Ha det så bra i dag!!!

Höstens inredningsfärger 2016

Feng Shui-analys av höstens färgtrender 2016. Lätt att konstatera är att vi går mot höst. När det blir kallare ute vill vi kompensera detta inne med att värma upp våra bon.

Mörkare grön eller petrol är en återkommande färg och likaså nyanser av lila. Men passar det alla?

Några av årets trendfärger 2016, visst ser det varmt och härligt ut. Med hjälp av färgerna kan vi påverka energierna i våra hem. Många är vågade att måla om hela väggar andra tar in detaljer.

 

Är du som person tyngd, svår att få igång energin och motivationen till att ta tag i saker bör du kanske inte måla om hela rum utan hålla dig till assessorerna i stället. Den ljusa färgen (vitt) är fortfarande en energihöjare, det kommer vi inte i från.

 

dagbedd artelleriet

Dagbädd från Artilleriet

Urläcker dagbädd får Artilleriet, denna har jag suktat efter ett tag…..men med tanke på prislappen hoppas jag att mitt intresse svalnar snart 😉 Lyllo dig som kan mjuka upp ditt hem med denna! Men det jag egentligen ville visa är den vackra sänggaveln!

Kolla in elegansen i denna ”trendfärgssoffa!” Som sagt för att använda sig av trendfärger behöver man inte måla om väggarna, nöj dig med det ”lilla”. Visst ser den härlig ut att slänga upp fötterna i. Sammanfattningsvis handlar det om att kompensera och balansera, inte överdriva utan ”känna in”.

Lycka till med ditt val av färger!

Kram

Rebecca

Hur påverkas vi av färger

God underbar måndag. I dag känns som en bra start på veckan, så varför inte skriva lite om den positiva färgen: ORANGE. Det är en extrovert och energirik färg (yang färg). Den bidrar bland annat till ett optimistiskt tänkande och känslomässig balans. Den passar särskilt bra att ha vid entréer då det är en glad och välkomnande färg.

 

06f1af5b3b657e4f2415bb130fffab1b

Likaså i inredningen är det en glad och positiv färg, något lugnare än röd som får i gång vår puls lite extra. Orange främjar aptiten och matsmältningen och är därför bra att ha i matsalar eller kök. Vill man inte ha möbler i orange kan man tillsätta blommor eller någon kudde eller pläd.

Undebar soffa

Här ser ni, man behöver inte överdriva för att känslan av lite positiv energi ska ge sig till känna. Tänk er orange som en accentfärg. Upprepa den på tre olika ställen i rummet för att det ska kännas lagom.

Vad ska ni göra idag? Själv är jag hemmamamma idag för våra twins, valpen och katten (som fått sig ett spel och bara jamar) :)

Ha en underbar dag!

Kram

Skapa balans på endast en liten yta

Du behöver inte alltid tänka stort. Genom att använda dig av ett av Feng Shui’s verktyg: ”de fem elementen” kan du skapa balans på endast en lite yta. 

För att demonstrera detta visar jag här en liten plats i köket hos mor min.

Trä elementet ges från den gröna växten men även från formen på ljusstakarna.

Eld elementet ges från ljuset från fönstret och från ljusen när de är tända

Jord elementet ges från träet i stolarna och den fyrkantiga formen på bänken och skålen. 

Metall elementet ges från den vita färgen på bänken och väggarna och från handtagen på skåpet.

Vatten elementet ges från den svarta färgen i skålen och på ljusstakarna 

Läs mer om de fem elementen här.

Ha en go dag!

Kram

Möblera i hörnen

Alla har vi hörnen i våra hem. Hur gör vi då för att lyfta energierna även i hörnen som annars kan kännas ganska tråkiga!

  1. Placera en spegel, det ger dubbel effekt. Den förstorar rummet och ökar flödet i ett rum. Se till att den inte står mitt emot en ytterdörr bara då riskerar vi att de goda energierna vi släpper in i våra hem studsar ut.

 

2. Var inte rädda för att möblera även i hörnen det ger energi, glöm inte belysningen!

 

3. Växter är A och O till hela inredningen, med deras energirika kvalitéer kan de lyfta även den mörkaste hörna i våra hem. Se bara till att sköta dina växter. Vår insida speglar hur våra hem ser ut och tvärt om så mår dina växter väl hjälper de till med att få oss och må gott och vårda oss själva. 

Har du ett hörn i ditt hem som känns trist och stagnerat. Prova tipsen och se om du får igång energierna.

Ha en god dag!

Kram Rebecca

Sommarerbjudande – inredning i balans.

Sommarerbjudande från House Of Chi!

pinterest

Har du ett hem eller företag där inredningen behöver ses över? Har du ett rum du trivs mindre bra i?

Utifrån en behovsanalys fångar jag upp just dina behov och vad som skulle skapa en unik och hållbar inredning över tid för dig. Jag hjälper dig med möbleringsförslag, färgsättning och materialval.

Boka en inredningskonsultation senast 30 augusti 2016 för att ta del av det unika sommarerbjudandet för hjälp med en förbättring och utveckling av ditt hem eller ditt företag. (Nu endast 550 kr/tim ord: 750 kr/tim).
Gilla och dela houseofchi på Facebook så är du med i utlottningen av en gratis Feng Shui* konsultation

* Läs mer om hur vi med hjälp av Feng Shui skapar positiva och hälsosamma miljöer här: http://www.houseofchi.se/feng-shui/

En oas i vår trädgård

Likväl inne som ute utvecklar och förbättrar vi områden genom att använda oss av Feng Shui’s verktyg för att skapa en balans och harmoni. 

Se här: 

Före


Efter

Jag tyckte det var fint med pergolan i träfärg men det kändes lite tungt. Varför? Jo, det var för mycket av jordelementet. Trä och trall, grus, färgen på utemöblerna, alla ger jordelementet. 
Så, för att bryta den tunga känslan målade vi pergolan vit som ger metallelementet och är en energihöjare. Metallen försvagar jorden. Allt det gröna i naturen ger träelementet och de energierna kontrollerar jorden. Därför känns det nu jätte bra och balanserat. 

Här blir en lat dag i dag, jag ska återigen bara njuta av ledigheten.
Vad har ni för planer i dag? 

Kram

Rebecca