House of Chi

Blogg

Konsten att möblera mitt i rummet

Jag fick en fråga i helgen angående hur man skulle kunna lösa ett svårmöblerat vardagsrum som är avlångt och med stora fönsterpartier. Nu hade hon löst det men jag nappade på frågeställningen då jag vet fler som haft detta dilemma.

Först och främst är det värt att veta att man behöver inte möblera längs med väggarna som vi svenskar är fenomenala på, tänk utanför boxen :)

Utnyttja golvytan om du har mycket av den varan, varför inte placera hela möblemanget på en enorm matta som rymmer alla möblerna, det skapar även en känsla av rum i rummet.

entrance

Eklund Stockholm New York

När du möblerar mitt i rummet finns det naturligt inget stöd bakom ryggen. Det vi vill år är det vi kallar för kraftposition dvs, vi människor vill ha fri sikt fram och uppsikt över dörr och rum och en trygg och stabil vägg eller liknande bakom oss.

Men tänk även på att nå något sätt placera något i eller framför fönstret, kan vara växter, höga lampor, gardiner under kvällstid med mera. Vi vill inte att chi (energi) ska rusa för fort mellan dörr och fönster.

familjeliv

Familjeliv

Här har man skapat en känsla av kraftposition genom att ställa en sideboard bakom soffan med högre dekorationer på. På så vis utnyttjar vi rummet till fullo och känslan blir balanserad.

inredningshjälpen

Inredningshjälpen

Här har man arbetat på samma sätt, dock kunde bänken bakom soffan var något högre eller åtminstone ha något högre dekoration på.

sköna hem

Sköna Hem

Här har man gjort på annant sätt. Rummet är avlångt men här har man på ett effektivt och super snyggt sätt använd kortväggen vilket visuellt får rummet att kortas ner något. En annan detalj som är bra här är att chiflödet (energiflödet) rör sig behaglig mellan möblerna och skapar en harmoni till rummet. Här har man att tacka de runda bordet och pallen. Dessutom slipper du få ett blåmärke på låret om du stöter i en kant när du går förbi 😉

sköna hem add sim

Add Simplicity

Hemma hos Jannice Wistrand  som bloggar för Sköna Hem och arbetar som bland annat inredare och cert. Feng Shui konsult har skapat ett rum i rummet och med ett behagligt flöde påverkat till den balans och harmoni vi mår gott av.

pipersgatan_hemnet_54ce857c9606ee644dbe06b6

Hemnet

Lycka till med möbleringen till er som har stora rum! Och du, får du en fråga hör du av dig, vi vill ju att det ska bli bra!

Kram Rebecca

Speglar, bra sätt att förstora ett rum

Speglar är bra, praktiska och i många fall fina att titta på. Här har jag hittat speglar som är fina och harmoniska till sin form.

Norm golvspegel


Spegeln reflekterar ljus, därför är just spegeln en bra inredningsdetalj för att reflektera in ljus i lite mörkare rum och därmed höja energierna. 

Gubi


Runda speglar mjukar upp. 

Gubi

Om spegeln är av bara glas är det bra om den inte har några vassa hörn. 

Tänk på att hänga spegeln så att den inte reflekterar en trist vy!

Jag vet vad ni tycker men jag älskar inte att se tvätthögarna eller alla skor från tvättstugan så därför skulle jag heller (då jag vet att dörren sällan hålls stängd) inte hänga en spegel mittemot tvättstugan. Eftersom spegeln reflekterar skulle det bli en tvättstuga gånger två. 

Förstår ni vad jag menar? 

My Habitation


Gubi

Tänk på att inte placera en spegel mittemot en dörr då studsar energierna mot spegeln och ut igen…. Det vill vi inte.

Kika in i era speglar, reflekterar den en fin vy? Förstorar den kanske ett litet utrymme? 

Ha en bra dag!

Kram

Rebecca 

Café Kafferiet

Nu är kursen  på Inredning och design-Art college avslutad och vi har nu fått redovisa vårt arbete. 

Jag skapade ett café i vilket jag vill att kunden ska uppleva en balans och harmoni. 

Loggan på skylten har jag valt en magnolia. För mig står just den blomman för något vackert och harmoniskt.

Mönstret ni ser ovan har jag ritat själv (är grymt stolt) och sen fått hjälp med att sätta ihop till ett helt mönster som fick bli mitt kakel och klinker😊


Här ser ni nu en modell på hur det kan se ut om det blir verklighet➰

Eftersom jag har Feng Shui’s teorier i mitt huvud har jag utgått från färger och ting nära naturen.  Både att kunna få den taktila stimulansen och synintrycket. Detta för att du som besökare ska kunna tanka på ny energi och ev. kraft i detta kafé.

Nå vad tycks? 

Ha en skön fredag

Kram Rebecca

Ordning och reda i hallen

God Feng Shui är när man möts av en välstädad hall. Det absolut viktigaste rummet i huset. Det är det sista du ser när du lämnar och det första du ser när du kommer hem. 


Här sätts prägeln för hur energierna till resten av huset kommer att upplevas. 


Alltså, enkelt förklarat; Det känns skönt i sinnet att mötas av en städad hall och den känslan följer med in i huset.


Hur ser det ut med förvaring i din hall? Har ni ordning på saker och ting? 

Kram

Café med en känsla av harmoni

Ja, då var det bara en vecka kvar på utbildningen ”Inredning och design” på Art College i Göteborg. 

Vi alla har fått uppgiften att skapa ett café. Mitt café ska lämpa sig i en offentlig miljö, typ på ett sjukhus eller ett äldreboende. 

Det ska vara ett café i balans och harmoni och anpassat för personer som brukar rullstolar eller rollatorer. 


Det kommer att bli en ljus miljö med mycket växter och så gott som alla sittandes i en kraftposition. 

Det slutliga bidraget kommer inom kort. 

Jag måste också säga att jag är mycket nöjd med mitt mönster på kaklet och klinkersen. Eftersom det är skala 1:50 är det pyttelitet för ögat.

Ha en god afton!

Kram 

Rebecca 

Inbyggd bokhylla

Nyss hemkommen från ”the big Apple” har jag nu fått sätta tänderna i ett inredningsuppdrag åt en kund. Jag tänker mig framförallt någon typ av bokhyllssystem, dock ingen inbyggd bokhylla.

Men, om du nu funderar på att bygga in en bokhylla skulle inte jag tveka om jag var dig! 

Amber interior

För att skapa ett lugn i ett rum där man umgås är en inbyggd bokhylla en fin lösning. ”Allt går i ett”. Oavsett vilken typ av förvaringssystem du/ni har se till att ha ordning och reda på de öppna hyllplanen. 

Sortera eventuella böcker i färgordning, ljusa överst och mörkare bokryggar underst för att undvika en tryckande känsla. 

Lycka till med sorterandet :)

Kram 

Rebecca

Skapa förändring med växter

 Kanske du inte funderat på växter så mycket förut mer än att de är snygga och fyller en funktion som prydnad.

Bengtgarden

  
Faktum är att växter faktiskt fyller fler funktioner än de nämnda. Förutom NASA:s forskning kring växter som bland annat luftrenare, kan en särskild växt skapa olika önskade effekter av energier enligt feng Shui’s teorier. 

The people of sand

 
Behöver du t ex få igång energier i ett händelselöst hörn eller i ett rum utan fönster är det en god ide att plocka in en spetsig eller taggig växt eller en som som växer rätt upp. Denna ger dessutom trä elementet till sin uppåtgående karaktär till rummet. 

Sen finns de de växter som är mer ”lugna” till sin karaktär, tex den populära Monteran. Passar toppen i badrum där du ofta är naken och sårbar. Väljer du växter som hänger neråt, typ ”plättar på tråd” kan denna till sin oregelbundna form ge förutom trä elementet även vatten elementet.

Så, kika runt där hemma vilken typ av växt ska du införskaffa. 

Själv är jag bra sugen på en ståtlig kaktus🌵

Får du någon fundering, hör av dig!

Kram

Rebecca

Charmen med spegeln

Speglar är bra på många plan. Dels förstorar de små utrymmen men det får också chiflödet (energi flödet) att dra igång i ditt hem eller på kontoret. Det finns en uppsjö av fina speglar👍🏻 för alla stilar och smaker (undvik dock endast spegelglas med vassa kanter).

  @emilyhenderson

Tänk på att inte placera en spegel direkt framför din ytterdörr. Anledningen till det, är att det härliga flöde som kommer in i samband med att du öppnar dörren studsar ut igen. 

  @loomgoods

Tänk också på att spegeln reflekterar all! Se då till att det är bra reflektioner.

Kram 

Rebecca

Rens, rens, rens

Jo visst, i dag har jag återigen legat med ändan upp i rabatterna och rensat ogräs. Ryggen värker och jag har en förlamande känsla i fingrarna.

Att få rensat i trädgården är precis som att rensa inomhus, det känns så himmelens skönt efteråt och all rörig energi försvinner. Check på den✔️

   Prydnadskörsbär 

Nu njuter jag av allt som knoppar!

 Hängsälg och rosor
   Avenbok

 Silverpäron
  Rabarber och amerikanska blåbär

Nu bär det av till yogan för att mjuka upp denna kropp.

Ha en go dag!

Kram

En skatt i stan

Det är ingen ovanlighet att Alvhem mäkleri förmedlar bostäder med charm. Här har vi en som tyvärr, mina vänner, är såld men bra objekt för en Feng Shui analys. 

  En bra balans mellan former och färger. Vi vill arbeta med motsatsförhållanden (yin och yang) för att skapa en harmoni. Kantigt mot rundat. Mörkt mot ljust
  Skåda de vackra fönstren. Även här en skön form till det kantiga. En bra storlek på trädet som passar in till takhöjden. Härlig träenergi 

  Den svarta fina dörren bryter av fint till det annars vita rummet (yin och yang) därför känns det även balanserat och harmoniskt.
  Bilder: Alvhem mäkleri 

Svart färg är vatten. Kan kännas ostadigt och skapa en känsla av ostabilitet. Här har man förbättrat det hela genom att placerat ut en himla snygg och stor matta👌🏼
Njut av aftonen!
Kram