House of Chi

Blogg

Prunkande trädgård

Jag fortsätter med trädgårdtemat. Finns det något härligare än sommartid och en supermysig och prunkande trädgård?

Vi har flyttat tillsett hus med suuuuper liten trädgård, det i sig ger mig en prövning hur jag kan lyckas få den mysig och ombonad. Pinterest är det perfekta stället för att finna inspiration och låta fantasin flöda.

För att skapa den perfekta uteplatsen gäller det samma sak som inne; att arbeta med olika nivåer, kontraster och de fem elementen för en skön och harmonisk uteplats. Jag inser att det bara är att kavla upp armarna och börja såga, hamra, gräva och plantera :)

Vår uteplats är väldigt ”insynsvänlig” just nu så det är nr 1 att få till för en ombonad myskänsla. Jag vet att jag tänker mig en spaljelikanade skapelse för att skärma av men inte exakt hur.

Har du tips på något fint mottages detta med öppna armar 😉

Ha en skön dag!

Tillför dynamik i trädgården eller uteplatsen med eldfat

Nu är våren äntligen här! Solen värmer med sina varma strålar mot våra bleka ansikten, avenboken knoppar och fåglarna fullkomligen skriker ut sin kärlek;) Solen i sig avger eldelementet och under en bra sommar kan det räcka för oss. Men som vi alla vet är den svenska sommaren grymt opålitlig när det kommer till vädret därför är ett tips att införskaffa sig ett eldfat.

 

Köp själv eller gjut ett eget!

Eldemelementet utstrålar mycket av den livliga energin. Passar bra att ha i lägen där solen inte ligger på och som känns trista och tråkiga. Eldenergin utstrålar dynamik, entusiasm, kreativitet och motivation! Kanske därför man trivs gott i närhet av eld. Eftersom den utstrålar värme av sin natur är det inte helt konstigt att vi gärna sitter kring den en kall sommarkväll.

 

 

Följ bildlänken så kan du själv gjuta detta fina fat :)

 

Önskar dig en bra start på denna veckan!

Kram

Rebecca

 

Inred för mental klarhet

Det är tydligen inte bara jag som funnit en favorit till vardagsrummet. Elegant, lyxig och rund, kolla bara här!

Vi behöver de runda formerna i våra hem för att skapa ett bra energiflöde, dessutom värmer den varma metallen upp våra vanligen ljusa inredningar. Vad betyder det då att tillföra metallelementet till sitt hem?

Metallenergins positiva egenskaper står bland annat för mental klarhet, beslutsamhet och koncentration. Så vad står du inför i livet, kanske du behöver lite av metallelementet för att bestämma dig 😉

Ha en god afton!

Kram Rebecca

Sköna gröna rum

Det är inte för inte vi finner harmoni i den moderna gröna färgskalan.

Den gröna färgen tilltalar oss i många avseenden på ett positivt sätt. Den utstrålar balans, harmoni, tillväxt och hälsa.

Ellos

H&M

I den rätta gröna skalan verkar den lugnande på oss och passar särkilt bra i sovrum.

Côté Maison

Men även i väntrum och vilorum.

Önskar er alla en harmonisk och skön ”Lill lördag”!

Kram

Rebecca

Påskdukning i jordnära färger

Påsken är runt hörnet, ett kvitto på att våren snart är här :) Ska ni ha några bjudningar? Här kan jag ge er tips på påskdukningar i jordnära färger och material från moder natur.

Hur gulligt är inte detta lilla konstverk. Töm ett ägg och stoppa i en blomma i vårens tecken, Voilá!

 

 

Den lilla videkvisten ger pricken över i till denna softa färgskalan. Dukningen blir sneppet charmigare om vi använder det som för årstiden är representant, blommor kvistat, fjädrar. Ja, ni förstår.

Tänker ni er ris på bordet rekommenderar jag att det inte är för högt eller för yvigt. Blir en dekoration för stor hindrar det flödet av energi. Tänk ”lagom är bäst”.

Har ni tips på dukning till påskbordet skriv gärna några rader och dela med er!

Ha en skön vårdag!

Kram

 

Finn balans i enkelheten

Vi har i dag mer behov än någonsin att finna balans i våra liv!

Många arbetar heltid, kommer hem till små barn, trotsiga tonåringar eller annat som pockar på ens uppmärksamhet.

Det är då lite extra viktigt att rå om våra hem, våra ”borgar”. Känna att man inte behöver komma hem till stök.

Feng Shui handlar om att organisera saker omkring dig på ett sätt som främjar ett positivt flöde av energi. Det behöver inte innebära minimalism men inte heller mata in en massa prylar för att få en balans mellan de olika elementen (trä, eld, jord, metall och vatten).

Det här är en balansgång, vad behöver du lite extra av just nu? Varje liten sak utstrålar energi så tillför det som ger dig positiv energi➰

Ha en skön helg!

Rebecca

Feng Shui tips, skapa harmoni i din bokhylla

Vissa av oss älskar samlingen av böcker, det kan skapa intresse och nyfikenhet, stå för intellektuellt vetande med mera.  Men i bland kan man uppleva en stress i ett rum med för mycket intryck i. Böcker med pärmar i regnbågens alla färger, olika former och storlekar kan ge just denna känsla OM allt står huller om buller.

För att råda bot på detta kan man börja med att rensa ut valda delar av samlingen (om man vill). Kanske finns det böcker och fotoalbum med minnen du kanske inte vill kännas vid. Om så är fallet ska du i allra högsta grad göra dig av med dem och låta de som ger dig energi stå kvar. Skänk sådant du vet med dig att du aldrig igen kommer läsa eller varför inte sälja.

Glöm bort ”tänk om den kommer till användning igen”- tänket.

Inredningsdesign, hjälp med inrening, feng shui konsult, inredningshjälp, färgsorterad bokhylla

Pinterest

Färgsortera i bokhyllan, placera de ljusare bokryggarna överst som får energin att lyfta. Om du ställer de mörka överst kan känslan bli som en tyngd som lägger sig i rummet. Alltså ljus överst och mörkt nertill. Eller varför inte som på bilden :)

För att minska ett rörigt intryck ytterligare kan du vända alla böcker så ”papperssidan” kommer framåt, det ger ett enhetligt intryck och skapar ett lugn över rummet. Jämför nu den första bilden med den sista och ”känn in”, vad passar dig bäst?  Det är förstås viktigt att tänka på att vi alla är olika och tycker om olika 😉

 

Hjälpte det?

Ha en go start på denna veckan :)

Kram Rebecca

Feng Shui tips för hemmet- Öppen eller stängd möblering

Öppen eller stängd möblering?  hur du väljer att möbler ditt hem kan skapa olika känslor. Om vi kikar lite på möbleringen i ett av våra mest aktiva rum, nämligen vardagsrummet kan du få med dig lite tips :)

Inredare, inredningsdesign, feng shui konsult, hjälp med inredning, Feng Shui tips, .jpg

Pinterest

Om vi inte har det största vardagsrummet bör man inte placera soffan med ryggen mot ingången till rummet. Dels hamnar du i en otrygg sits (genom att sitta med ryggen mot dörren) och dels skapas inte den inbjudande och välkomnande känslan.

Försök istället att öppna upp. Ställ soffan och så många sittmöbler som möjligt i en sådan position att det upplevs som om man blir ”inbjuden” till rummet och dessutom hamnar de flesta i en så kallad kraftposition. Tänk även på att inte ha för stora möbler, risken blir då att energin stagnerar och får svårt att flöda på ett behagligt sätt i rummet.

Hur ser det ut hos dig?

 

Ha en skön start på vecka!

Kram

Ett harmoniskt ”coffee table”

Varje liten plats i våra hem kräver sin omtanke. I dag tänkte jag fokusera lite på våra soffbord eller som man ofta hör ”coffee table”.

Inrednings hjälp, soffbord, vardagsrum, tv-rumelle decoration

Först och främst, städa undan dina tv-kontroller! De är fula och stjäl energi (om du är en person som påverkas av stök).

Skapa en bra balans mellan yin och yang, dvs arbeta med kontraster och motsatsförhållanden, t ex runt mot kantigt. Placera något runt dekorativt på en rektangulär bok.

Arbeta med nivåskillnader så det inte upplevs för stramt.

Beliv in design

Plocka in naturen, som bekant får blommor och annat vackert från naturen oss att slappna av och varva ner.

Daniella Witte

För en mer spännande och dynamisk upplevelse i rummet är det bra att arbeta med ojämnt antal. Inom Feng Shui innebär ojämnt antal yang energi! Uppåtriktad energi. Om du väljer att använda dig av fler än ett bord behöver du inte pynta alla tre. Det kan lätt upplevas stökigt då.

Vad har du På ditt ”Coffee table”?

Ha en go helg!

Kram

Rebecca

Inred harmoniskt med färger

Antingen faller man för den ljusa, sobra och neutrala färgskalan eller så vill man ha färg!

Inredare, inredningsdesign, hjälp med inredning, feng shui, inred med fengshui, inredningshjälp, kungsbacka, göteborg, askim, kullavik, särö, hovås 1.jpg

Elle Decoration

Om man dras till mer kulörta färger rekommenderar jag att man inreder ton i ton eller som man även kan säga monokrom färgsättning. Läs mer om vad det innebär här. Detta för att få ett lugnt intryck i en miljö du vistas mycket och ofta i.

Inredare, inredningsdesign, hjälp med inredning, feng shui, inred med fengshui, inredningshjälp, kungsbacka, göteborg, askim, kullavik, särö, hovås 1.jpg

Elle Decoration

En god idé kan vara att ha en neutral grund för att sen komplettera med några starkare kulörtpunkter återkommande i rummet, gärna på minst tre ställen för att skapa en harmoni. De bruna möblerna på bilden blir en vacker kontrast och mjukar upp känslan till den gröna ton som löper genom rummet.

Inredare, inredningsdesign, hjälp med inredning, feng shui, inred med fengshui, inredningshjälp, kungsbacka, göteborg, askim, kullavik, särö, hovås 1.jpg

Sköna Hem 

Ett hem ska vara behagligt att vistas i och det ska kännas harmoniskt för att vi ska kunna tanka på kraft och energi efter en lång arbetsdag. Det vi vill undvika då är för mycket olikheter i ett rum som kan skapa en obalans och får oss att känna oss spända och stressade istället för motsatsen. Är du en person som älskar färg men ändå vill ha en neutral ljus bas tänk då tre till fyra-punkts regeln dvsFör att skapa en harmoni men även en spännande effekt bör man lyfta ut en accentfärg i inredningen som upprepar sig på tre olika platser i ett rum. Här har man lyft upp den blågröna färgen som accentpunkter i rummet.

Älskar man färger finns det lite man kan fundera på innan man inreder sitt hem med färger.

  1. Använd inte för många olika färger, kan skapa en känsla av stress.
  2. Är du en introvert och lugn person och behöver mer energi i ditt liv för att ta steget vidare som att göra nya val i din personliga utveckling, komma vidare i yrkeslivet? Ja, då bör du arbeta med mer extroverta färger så som grönt och gult.
  3. Är du från början redan en stressad person bör du ”lugna ner” inredningen något genom att använda dig av den neutrala skalan och mer introverta färger som blått, lila och ”lugn” grön. Att plocka in inredning från naturen är ett plus!

För mer hjälp kring färgsättning hör du av dig via länken här.

Ha en härlig dag!

Rebecca