House of Chi

Blogg

En oas i vår trädgård

Likväl inne som ute utvecklar och förbättrar vi områden genom att använda oss av Feng Shui’s verktyg för att skapa en balans och harmoni. 

Se här: 

Före


Efter

Jag tyckte det var fint med pergolan i träfärg men det kändes lite tungt. Varför? Jo, det var för mycket av jordelementet. Trä och trall, grus, färgen på utemöblerna, alla ger jordelementet. 
Så, för att bryta den tunga känslan målade vi pergolan vit som ger metallelementet och är en energihöjare. Metallen försvagar jorden. Allt det gröna i naturen ger träelementet och de energierna kontrollerar jorden. Därför känns det nu jätte bra och balanserat. 

Här blir en lat dag i dag, jag ska återigen bara njuta av ledigheten.
Vad har ni för planer i dag? 

Kram

Rebecca

Att hitta lugnet med en promenad runt huset

Tidigt tidigt på morgonen är det mycket yin kvaliteter där ute, det är tyst, lugn, solen har ännu inte hunnit hela vägen upp, fåglarna kvittrar och det är dagg i gräset. 

Det är vila, svalt och tyst ute så när som på fåglarnas lugna kvitter. 

Jag har semester nu och övar jag mig på att koppla av och varans ner. 

Därför passar det mig ypperligt att ta ett varv runt huset för att titta på allt vackert!


Hur gör du för att varva ner? 

Berätta gärna! 

Njut av dagen min vän🌿

Kram Rebecca

Höj värdet på ditt hem med detaljer

Skyl det fula. 

Element i min värld, är bland det fulaste jag vet i ett rum (ta inte illa upp, jag har också element). Eftersom vi påverkas av allt vi har omkring oss, är det viktigt att göra fula saker vackra! På så vis höjer och förbättrar  vi energierna.

Se här:

Studio Karin


Det finns en uppsjö av fina elementskydd ute på marknaden om du inte snickrar ett själv då😊. Jag har fastnat för detta på bilden ovan.

Lundbergs

Swsnickeri


Har ni elemtskydd hemma? 

Ha en skön helg! 

Kram Rebecca

Inred med Feng Shui 4- olika material ger olika energier

Jag talar ofta om element när jag skriver mina texter.

Så här kommer en förenklad förklaring och beskrivning om vad jag menar när jag talar om de olika elementen i inredningen (fungerar på samma sätt i trädgården). De fem elementen, tillsammans med de övriga verktygen inom Feng Shui, skapar den balans och harmoni vi människor mår bra av i vår miljö.

Här följer ett bildspel i hur du kan komplettera med olika färger, former och material för att få till det där lilla extra som du kanske känner saknas i rummet eller på kontoret:

 

Bild1Träelementet ges från färgen grön, växter, motiv med blad och blommor samt uppåtgående/stående pelare och ränder.

 
Bild2Eldelementet ges från de skarpa rosa, röda, orange och ljusare gula färger. Från triangelformer, eld, päls och fjädrar från djur och människor.
Bild3Jordelementet hittar du i fyrkantiga former, sand, brunfärgat tegel, bruna färger och träfärgat golv och och möbler.
Bild4

Metallelementet får ni genom runda former, vit, grå och pastellfärger. Givetvis från olika metaller :)
Bild5Vattenelementet får du genom blåa (ej pastell) och svarta färger, glas, speglar och vatten så klart. Men även genom oregelbundna vågiga föremål och mönster. Ser ni murgrönan, den ger både vattenelementet till formen och träelementet till sin art. 

Feng shui är alltså ingen inredningsstil utan ett sätt att tänka och leva. Känn efter där du bor, finns det något ställe/rum hos dig som du inte riktigt trivs i. Kanske du saknar något av de fem elementen? Pröva dig fram :)

Glöm inte att detta även gäller på ditt jobb/kontor.

Ha en bra dag!

Kram

Stämning med eldfat

Bara några dagar kvar till semester🙌🏻. Nu känner jag att det kommer väldigt väl till pass!

Vädret är så där och det ser inget vidare ut (för det är solen jag vill åt) längre fram heller. 

Tänk om man ändå skulle ta och unna sig ett litet eldfat, för att kompensera det mörka och lite kalla med ljuset och värmen från elden, för att förlänga sommaren genom en värmande eld. 

Jag talar om yin och yang och att kompensera för det som inte finns närvarande eller är lite utav. 

Bilder: Pinterest (sök eldfat)
Ha en skön dag!

Kram 

Rebecca

Sortera för ett harmoniskt intryck

Genom att sortera böcker och annat i dina öppna bokhyllor skapar du ett lugn för sinnet och ögat. Färger är det första vi noterar så placera ljusa ryggar överst och mörka nederst på så vis känns det inte som böckerna faller över dig. Så kallad tryckande energi. Testa! 


Behöver du hjälp med att ordna, hör av dig till mig så kan jag hjälpa dig! 

Ha en super god afton! Kram 

Rebecca 

Bild lånad av: @vindsgomman

Orangeri med karaktär

Det här med växthus/orangeri har länge fascinerat mig! Tidigare har jag tänkt att man har växthus bara för att odla i men icke sa nicke. – Nu heter det orangeri, det inreds som aldrig förr i våra orangeri runt om i landet (och utanför också för den delen).

499c9fcee4c5cfa6d98afb10abd2deac

Så varför inte börja skapa mitt lilla ”drömboende”, orangeriet! Tyvärr har jag och min man ”tummen i…” så det skulle inte fungera att bygga sitt eget som jag ser en familj göra nära oss. ÅÅÅ, det blir så fint! Dessutom anlägger de en damm bredvid, riktigt idylliskt om jag får säga det själv :)

Kan ni tänka er en bättre energi höjare än att ha ankor i sin damm, för de har faktiskt ankor också.  Vi får i så fall beställa vårt.

Jag har en förkärlek till natursten så en sådan grund till byggnaden har jag i mina drömmar. Typ som bilden ovan.

bde3240a10497ed8eb4663513ca4d86f

Vackra gamla stallfönster är ju också det en drömsyn.

d51d80d3e449f476c79804f70df10707

Kontrasten svart och ljust skapar en bra balans mellan yin och yang i trädgården.

sm-conservatory-exterior

Tänk att ha ett eget litet ”The white huse” hemma.

4c607c699cf163a26febcf032872466d

Bilder lånade från: Pinterest

Har du ett växthus eller ett orangeri hemma? Hur ser det ut?

Ta hand om dig!

Kram

Rebecca

Inred med Feng Shui 3- Placera dig i kraftposition

Inom Feng Shui talar man om trygghet, hur vi placerar oss i ett rum för att skapa trygghet och känna en harmoni. Detta gäller så väl i ditt privata hem som på kontoret.

Vi vill se vem som kliver in i rummet så därför vill vi ha våra ansikten riktade ut över rummet mot dörren. Vi vill alltså eftersträva att sitta, ligga, stå och bygga våra hus i kraftposition. I bland kallas det även för ”armchair position”, en fåtölj med hög rygg, stöd vid sidorna med en fotpall framför.

RENOVERING
                                                                  Foto av Optihem. Houzz
 Här sitter alla i kraftposition, vare sig du väljer soffan eller om det är dags för middag.
KSD Showroom
                                                                  Foto av Oliver Heinemann | Architectural Photography 
 Att sitta i kraftposition på arbetsplatsen skapar trygghet och man presterar bättre. En eventuell stressnivå minskar och chansen till högre arbetsro och bättre välmående på jobbet ökar.
Inspiration
                                                                  Foto av Linzoshouse
Det bästa förutsättningarna att få en god natts sömn är att placera sängen så du har uppsikt över dörren. Att sova med huvudet mot dörren kan indirekt skapa en känsla av oro och obehag. Placera helst inte sängen under eller bredvid ett fönster, här kan uppstå ”rusande” energi mellan dörr och fönster.
Som vanligt finns det lösningar på alternativa kraftpositioner och behöver ni hjälp med detta hör ni av er till mig så kan jag hjälpa er!
Varmt välkomna att höra av er!
Rebecca
House of Chi