House of Chi

Blogg

Wall art- något åt hästväg vackert!

Vi har en hall på övervåningen som är redo för lite styling och jag har helt klart bestämt mig för att ha ett hästprint på väggen (japp, maken min får gilla läget ;)).

I mina ögon symboliserar detta mäktiga djur styrka och vilja hos mig men också ömhet och kärlek till sina flockmedlemmar.

Det där med symboler är en viktig del att ta till i sitt hem för att påminna sig själv om vart man är på väg eller hur man vill leva sitt liv.

Jag skulle helt klart stanna till och stå och kika ett tag och drömma mig bort.

Ett återkommande minne som jag har är när jag om min bruna springare, river av en galopp på en ljungbevuxen äng. Vinden susandes i håret och ett pirr i magen. Wiiiiiii 😉

Underbar!

Desenio har många vackra prints och till en överkomlig summa.

Har du något där hemma som symboliserar något du tycker om eller symboliserar åt vilken håll du är på väg? Det kan ju också vara ett budskap?

Ha en skön dag!

 

Kram

Årets julkapp 2016?

Fick idén från den härliga tjejen bakom Ekenäsliv om att tipsa om en väckarklocka. Varför, jo för i mitt förra inlägg tipsade jag er om att slopa all elektricitet i sovrummet för att ta bort mindre bra energier och förhoppningsvis få en bättre sömn.

Så, här kommer nu några tips i varierande tycken och smak som drivs på batterier (och förhoppningsvis inte låter heller) som ni kan ge någon ni bryr er om i julklapp.inredare, feng shui konsult, hjälp med inreding,

  1. Fyndiq.se 2. Made4men.se 3. Åhlens 4. 24.se

Hoppas du får en bra start på denna veckan och tipsa gärna du med om du hittat någon annan fin batteridriven väckarklocka 😉

Kram och hej!

Rebecca

Bättre sömn för alla

Det är väl kanske inte helt främmande att vi har traskat in i mörkare tider, en tid för vila och lugn, yin-tid.

Så var det i alla fall förr, långt innan tv, internet och smarta telefoner stormade in i våra liv.

Eftersom vi inte har det som det var förr får vi göra vårt bästa! Eller hur😉

Vi tar klivet in i ett av de viktigaste rummen i våra hem: Sovrummet!

Inredare, inredningshjälp, Kungsbacka, Göteborg, fengshui, må bättre med hjälp av inredning, balans, harmoni

Pinterest

Hur sover du? Har du elektronik i sovrummet? Har du det som oss (jag och min man), en verbal wrestling-match med din tonåring om hur viktigt det är att stänga av för att vila hjärnan?

Det här med elektronik i sovrummet är nr.1 att ta bort om man besväras av orolig sömn. Ta bort och prova, förhoppningsvis hjälper det!

Jag kommer fortsätta delge tips för en bättre sömn, håll utkik!

Sov gott!

Kram

Rebecca

Adventpynt

I dag är första advent och en skön söndag! Stjärnorna är uppe och vi kör ”slapp” hela dagen. Inredare Kungsbacka, fengshui konsult, Göteborg, hjälp med inredning

Jag fullkomligt älskar december (även om den inte riktigt har börjat). Alla ljus, julbaket och dofterna. De två sistnämnda drar vi i gång med nästa helg. 

Inredare Kungsbacka, fengshui konsult, Göteborg, hjälp med inredning

Inredare Kungsbacka, fengshui konsult, Göteborg, hjälp med inredning

Är ni klara med pyntet inför advent? 

Vill ni ha mycket eller lite pynt? Vilka färger använder ni? 

Önskar er alla en über mysig söndag! 

Kram

Rebecca

Charmen i rundheten

Vi känner ganska snabbt när vi kliver in i ett rum om det känns bra eller inte. Som bekant känner vi ro i skälen när vi tar oss en skogspromenad, vi samlar kraft och fyller på med ny energi.

I naturen finns sällan 90 gradiga vinklar vilket bidrar till harmoni och ett behagligt energiflöde.

Tro det eller ej men faktum är att det är samma sak i våra hem. Till och med min skeptiker till make förstår vad jag menar när jag faktiskt visar honom 😉

Inredningsdetaljer som runda mattor, speglar, bord och andra möbler skapar ett skönt energiflöde.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding,  homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Pinterest

Ett runt bord så här i en stor hall hjälper energien att spridas behagligt till övriga delar av hemmet. Att ställa något i mitten av ett rum hindrar också energiflödet att strömma för fort, något som kan kännas som en stressande känsla.

Särskilt bra är det med mjuka fina former i ett badrum där vi vanligt vis är nakna och sårbara. Vi vill ha en varm, skön och lite lyxig känsla när man befinner sig i badrummet. Särskilt nu på vintern när man fryser ihjäl för en stund precis när man vaknat…. 😉

Ha en go dag!

Kram

Rebecca

DIY Fars dag present 2016

Som ni vet är det farsdag i morgon och vad är inte bättre än att få pyssla ihop en farsdagpresent med ungarna. Barnens pappa älskar öl (missförstå mig rätt) och prova olika ölsorter.

En kollegas dotter kom på den strålande idén att knåpa i hop en öl-kalender! Så smart och ett nöje för far i hela fyra veckor.

inredare, stylist, inredning, feng shuikonsult, kungsbacka, göteborg,

Det som behövs är 4 olika öl, en kartong (systembolaget). En mattsvart sprayburk och en vit penna…
inredare, stylist, inredning, feng shuikonsult, kungsbacka, göteborg, ...Volia!

Nå, vad tycks. Helt klart något för den som älskar att pyssla :)

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!

Kram

Rebecca

 

Fina lampan

Var och besökte Spinneriet i Lindome nyligen med en go vän. Bor ni på västkusten bör ni åka dit :) Ett tips är också att ni bokar bord till brunchen de har där. För attans vad gott det såg ut.

Ja, såg ut….för vi hade inte bokat bord och det fullsmockat av brunchsugna gäster!

Hur som helst. I en av affärerna, Medveten mini sprang jag på denna fina lampan som visade sig vara en av flera modeller som du, hör här, kan bygga efter eget tycke och smak. De ni!

inredare, inredning, styling, kungsbacka, göteborg, feng shui, privatmiljö

Det fiffiga med detta är att du på så vis kan skapa den energin som du behöver tillföra lite extra av i ditt hem (metall, eld, vatten- och lite av träelement) samtidigt som du kan välja din favoritfärg och om inte annat så är ju den tända lampan i sig en energihöjare :)

Mer om vilka element som utvinns från en specifik färg eller form kan du läsa här

Ha en go start på veckan!

Kram

Rebecca

Inred med spegel

Tjenixen. Det är kväll och saker och ting har klarnat för mig! Fatta känslan att besluta sig för något som blir som en lättnad i själen! 

Nog om mig. 

Inom Feng Shui talar vi om ”kraftpositioner”, som några av er vet innebär det att man vill ha stöd i ryggen, på sidorna och fri sikt fram över rummet och dörren.

Detta gäller även….

Inredare, Feng shuikonsult, inredning, styling, Kungsbacka, Göteborg, Halland,

Pinterest

…när vi arbetar i köket. Har du inte din arbetsyta utåt rummet finns det ett knep att ta till, nämligen spegeln! 

Inredare, Feng shuikonsult, inredning, styling, Kungsbacka, Göteborg, Halland,

Pinterest

Spegeln kan här hjälpa dig att ha uppsikt över rummet och på så sätt har man skapat ett alternativ till en ”kraftposition”.

Inredare, Feng shuikonsult, inredning, styling, Kungsbacka, Göteborg, Halland,

Pinterest

Det handlar hela tiden om att kompensera och balansera i hemmet eller på jobbet för att få den rätta känslan.

Inredare, Feng shuikonsult, inredning, styling, Kungsbacka, Göteborg, Halland,

Pinterest

Lycka till med skapandet! 

Kram Rebecca

Vacker skapelse och dekoration till höstdukningen

Efter att ha blivit ”pumpade” :) med massor av roliga och fina Halloweendukningar tänker jag att jag bryter av med en mer stillsam och vacker dekoration till bordet.
inredare, inredning, styling, kungsbacka, göteborg

Inom Feng Shui bör man undvika döda växter då de representerar döden och stagnation. Men jag som älskar vackra blomsterarrangemang tycker ändå att dessa kreationer är något vacker. De bjuder på en mix mellan yin och yang skulle man kunna säga, de levande blomstrande med de övermogna vackra stråna.

inredare, inredning, styling, kungsbacka, göteborg

Vad säger ni? Skulle detta vara något för dig? Det beror ju förstås också vem man är och hur man mår idag, vilken typ av energi vi behöver omkring oss.

 

Ha en skön star på veckan, nu bär det av till ett inredningsuppdrag.

Kram

Rebecca


Valet av belysning

Vi har ett rum här hemma som behöver mer ljus, särskilt så här års. Nu ska vi bara fundera vidare på om vi ska gå i den mörkare tonen eller den ljusa.

 

inredare, feng shui konsult, kungsbacka, göteborg,

Lampan ska stå i ett hörn bredvid vår tv-soffa. Just i hörnen tangerar chi/energi att stå still och kan upplevas som en bortglömd och trist yta. Så, för att få energin att röra sig även i hörnen är det viktigt att ”trolla” med energihöjare. Som i detta fall blir ljuset från en golvlampa.

 

inredare, feng shui konsult, kungsbacka, göteborg, Favoriten är nog Grasshopper från Gubi som designades 1947 av Greta Grossman (lite historia;)). Butikerna är samma som ovan nämnda om ni själva skulle falla för någon av skönheterna.

Har du en plats i hemmet som du tror skulle behöva en dos energihöjning. Berätta! Eller har du en fråga när det gäller hur du kan tänka i hörnen eller liknade som ex utrymmet under trappan, bring it on!

Ha det toppen!

Rebecca