House of Chi

Blogg

Sortera för ett harmoniskt intryck

Genom att sortera böcker och annat i dina öppna bokhyllor skapar du ett lugn för sinnet och ögat. Färger är det första vi noterar så placera ljusa ryggar överst och mörka nederst på så vis känns det inte som böckerna faller över dig. Så kallad tryckande energi. Testa! 


Behöver du hjälp med att ordna, hör av dig till mig så kan jag hjälpa dig! 

Ha en super god afton! Kram 

Rebecca 

Bild lånad av: @vindsgomman

Orangeri med karaktär

Det här med växthus/orangeri har länge fascinerat mig! Tidigare har jag tänkt att man har växthus bara för att odla i men icke sa nicke. – Nu heter det orangeri, det inreds som aldrig förr i våra orangeri runt om i landet (och utanför också för den delen).

499c9fcee4c5cfa6d98afb10abd2deac

Så varför inte börja skapa mitt lilla ”drömboende”, orangeriet! Tyvärr har jag och min man ”tummen i…” så det skulle inte fungera att bygga sitt eget som jag ser en familj göra nära oss. ÅÅÅ, det blir så fint! Dessutom anlägger de en damm bredvid, riktigt idylliskt om jag får säga det själv :)

Kan ni tänka er en bättre energi höjare än att ha ankor i sin damm, för de har faktiskt ankor också.  Vi får i så fall beställa vårt.

Jag har en förkärlek till natursten så en sådan grund till byggnaden har jag i mina drömmar. Typ som bilden ovan.

bde3240a10497ed8eb4663513ca4d86f

Vackra gamla stallfönster är ju också det en drömsyn.

d51d80d3e449f476c79804f70df10707

Kontrasten svart och ljust skapar en bra balans mellan yin och yang i trädgården.

sm-conservatory-exterior

Tänk att ha ett eget litet ”The white huse” hemma.

4c607c699cf163a26febcf032872466d

Bilder lånade från: Pinterest

Har du ett växthus eller ett orangeri hemma? Hur ser det ut?

Ta hand om dig!

Kram

Rebecca

Inred med Feng Shui 3- Placera dig i kraftposition

Inom Feng Shui talar man om trygghet, hur vi placerar oss i ett rum för att skapa trygghet och känna en harmoni. Detta gäller så väl i ditt privata hem som på kontoret.

Vi vill se vem som kliver in i rummet så därför vill vi ha våra ansikten riktade ut över rummet mot dörren. Vi vill alltså eftersträva att sitta, ligga, stå och bygga våra hus i kraftposition. I bland kallas det även för ”armchair position”, en fåtölj med hög rygg, stöd vid sidorna med en fotpall framför.

RENOVERING
                                                                  Foto av Optihem. Houzz
 Här sitter alla i kraftposition, vare sig du väljer soffan eller om det är dags för middag.
KSD Showroom
                                                                  Foto av Oliver Heinemann | Architectural Photography 
 Att sitta i kraftposition på arbetsplatsen skapar trygghet och man presterar bättre. En eventuell stressnivå minskar och chansen till högre arbetsro och bättre välmående på jobbet ökar.
Inspiration
                                                                  Foto av Linzoshouse
Det bästa förutsättningarna att få en god natts sömn är att placera sängen så du har uppsikt över dörren. Att sova med huvudet mot dörren kan indirekt skapa en känsla av oro och obehag. Placera helst inte sängen under eller bredvid ett fönster, här kan uppstå ”rusande” energi mellan dörr och fönster.
Som vanligt finns det lösningar på alternativa kraftpositioner och behöver ni hjälp med detta hör ni av er till mig så kan jag hjälpa er!
Varmt välkomna att höra av er!
Rebecca
House of Chi

Glad midsommar

GLAD MIDSOMMAR!

Hoppas ni får en fantastisk dag med en massa mys. Jag håller tummarna för att solen ska kika fram eller att det åtminstone blir uppehåll :)

mids4

Ni som söker efter den rätta glömmer väl inte att plocka in sju sorts blommor och lägger under kudden! 😉 och för er som redan har funnit er rätta kan ju binda en vacker krans.

 

Tänk vad kreativa dukningar kan skapa den rätta stämningen. Hur ska ni ha det vid ert midsommarbord? Här kommer två mycket inspirerande sommardukningar. Själv skickar jag ut barnen till att plocka blommor, de buketterna blir alltid så fina :)

mids2

Tänk på att inte ha för höga arrangemang då det hindrar samtalet från att flöda, man vill ju gärna se den man talar med mittemot :)


mids3

mids1

Bilderna är lånade från Pinterest

Vem sitter var? En rolig idé är att skriva namnen på blad. Bordplacering är ett bra sätt att ta till för att blanda människor och förhoppningsvis skapa nya spännande relationer.

Njut av dagen mina vänner :)

Kram

Rebecca

Hur får jag mina växter att överleva?

Reser du mycket? Saknar du ”gröna fingrar”? Dessa tre tips kanske kan hjälpa dig att få in naturen i ditt hem och det ack så vackra och ett av de viktiga elementen nämligen, träelementet.

Träelementet ger uppåtriktad och pigg energi. Den främjar inlärning och skapar en ro och balans.

  1. Tavlor med växtmotiv

2. Tapeter med växtmotiv

3. Gröna textilier

Har du gröna fingrar?

Tänk på att grönt är skönt och det mår vi gott av!

Ha en bra dag!

Kram Rebecca

Att få en bra start på dagen

Den grundläggande tanken inom Feng Shui är att vi påverkas av allt som finns omkring oss. Material, färger, former, ljuset. 

Just idag har jag påverkats av just ljuset. Det naturliga ljuset som strålat in i vårt hus under morgonen.  En minst sagt bra start på dagen!

Dessutom hade vi morgonen till ära, undanplockat här hemma. Jag har lite ”peppat” alla här hemma om att det har en glad mamma om det är undanplockat😄Inte bara solen ger energi här hemma denna soliga förmiddag, även ett glatt barn sprider härlig energi❤️

Vad ger dig positiv energi?

Ha en härlig lillelördag!

Kram 

Rebecca

Tvättstuga i tankarna

Nu är det återigen dax att se över tvättstugan. Detta ack så viktiga rum att hålla i ordning i. För oss är det definitivt viktigt för detta är det rum vi först kommer in i hemma hos oss.
Det är det första rum vi ser när vi lämnar och kommer hem och hur ordningen är där påverkar hur energierna blir i övriga huset.  Därför är det extra noga att ha en viss ordning och reda.
Bluffton, IN Laundry Room
Inte vet jag vad folk har för ordning i sina tvätt stugor men den här ordningen står som prio 1 på min lista 😉
Rummet ska vara ljust och med massor av bra förvaring! Ljuset bidrar till ökad positiv energi och i ett rum man ska arbeta i är det särskilt bra med Yang kvaliteter (raka linjer, ljust och vit färg).

 

tvättstuga

                         Bild:Okänd källa?

Hur snygg är inte detta! Här har det en balanserad miljö med alla element representerade. Trä  i blommorna, eld från det naturliga ljuset (solen), jord från mattan och golvet, metall från den vita färgen och vatten från det svarta detaljerna och fönsterglasen.

Kan ni känna harmoni?

 

Bra Feng Shui! Ordning och reda och bra balans mellan elementen.

 

 

Denna lösning är en av mina favoriter! Jag gillar idén att lyfta upp tvättmaskin och torktumlare för att dels få en bättre arbetsställning och dels skapa förvaringsutrymme.

Har ni en bra tvättstuga?

Ha en underbar dag, njut för vare minut.

Kram

Rebecca

 

Inred med Feng Shui 2- 5 sätt att rensa i röran

Du har hört det förut men det stämmer….

För mycket saker och prylar kan skapa energiblockeringar, så för att släppa på eventuella spänningar eller den stresskänsla som kan göra sig uppenbar med för mycket stök – ”Rensa i röran” Det är också bra för att rensa bort något tråkigt från det förflutna.

Det yttre speglar det inre så har du stökigt hemma kan man känna sig stökig inombords. Jag ger dig fem tips på hur du kan tänka och faktiskt klara av att sätta igång.

 

Börja sortera

1Har du många ställen som behöver röjas, börja med ett i taget för att inte ta dig vatten över huvudet. Du ska orka genomföra det!

2. Ge bort, sälj på loppis, auktion, blocket eller kasta.  Fundera ut vad som är av värde att spara och är det något som har blivit liggandes i mer än två år- SLÄNG eller ge bort!

3. Skaffa dig bra förvaring finns en mängder av bra förvaringslådor bland annat här, här och här

ikea_fjalla_lador_PH123898                                                   Ikea

4. Till er som har barn är det förstås viktigt att de får hjälpa till med hålla i ordning. Jag lovar er, de kan :) (om det inte    föreligger särskilda skäl förstås)

5. Sist men inte minst, håll iordningplockat, tar du fram något lägger du tillbaka det när du är klar.

För mer hjälp, hör av dig till mig kan jag tipsa eller hjälpa.

 

Ha en skön måndag!

Kram

Rebecca

Mäklargodis

Nu finns denna lägenhet till salu hos Lagerlings på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

lager1

Det som först fick mig att stanna till och kika lite extra på bilderna var stylingen. Vad roligt att man brytit helt från den vanliga ”vita” stylingen. Det är en bra balans mellan samtliga element och former som kompenserar varandra till en skön balans i rummet!

lager1Lite mörkt kan tänkas. Men är det så att du är aktiv och i farten hela dagarna (yang aktivitet) kanske du som bor så här känner att du kommer hem till lugnet (yin aktivitet). Färger, former och material som får dig att varva ner.

Jordelementet som tar upp en stor del av rummet (trägolvet, stolarna i färg och form, trämöblerna) försvagas av den gråa och vita fägen som ger metallelementet.

lager2

 

lager5

Jag får inte nog av Marockoinspirerat kakel! Kompenserar upp det stilrena möblerna i köket. Charmen med att blanda gammalt med nytt.

lager6

Här har de arbetat med en ”grön” vägg, det höjer energierna till ett relativt kalt kök. De gröna växterna ger träelementet som lämpar sig väl in i kök som vanligen har mycket utav eldelementet (spisen/ugnen) och vatten elementet (kranen).


lager7

Ha en skön afton!

Kram

Rebecca

För harmoni i ett rum

Jag gillar Artwoods koncept. Möbeldesignen är snygg och stilren, i harmoni med naturen, precis så som vi människor vill ha det. Särskilt bra tycker jag om dessa bilder där de lyckas få med en liten grön växt :)

Tänk vad mycket det gör! Bilden ovan (och efter) får mig att känna ”mys” och välbehag. Varför? Jo, jag vet, för att alla naturens element är representerade. Träelementet i den gröna växten, eldelementet i ljusen och från solen, jordelementet från trägolvet, mattorna och trämöblerna, metallelementet från den vita färgen och alla runda former och vatten elementet från de svarta lampskärmarna och från glaset i fönstret.

Hur har du det hemma. Fundera på om det finns något rum i ditt hem som du trivs mindre bra i? Kanske något av elementen saknas. Du ska ha alla fem reprecenterade för en balans och harmoni!

 

Må väl!

Kram

Rebecca