House of Chi

Blogg

Loppis vs design

Nu har jag funnit min idé till vår framtida arbetsplats här hemma. I enlighet med Feng Shui behöver vi inte köpa nytt för att skapa en harmoni i våra hem. Lite nytt och lite nött kan göra en stor skillnad, så har du ett möblerna där hemma, kan det räcka att bara möblera om för att få igång energierna igen.

Inredningsdesign, Feng Shui, inredningshjälp, kungsbacka, hovås, askim, göteborg

@touch.of.bo 

En lyckad mix av nytt och nött. Så till min idé: Jag har inspirerats av bilden ovan och har slagit på stort, knappat hem stolen och ställer den framför ett gammalt skrivbord vi har här hemma alltså, loppis vs design. Voilá!

Inredningsdesign, Feng Shui, inredningshjälp, kungsbacka, hovås, askim, göteborg

Pinterest 

 

Ha en skön afton!

Kram Rebecca

Feng Shui-analys på Bovägen 5

Min dröm är att någon gång få bo i en vindsvåning med bjälkar i taken och mjuka välvda former bakom en yta av puts. Här kommer en liten Feng Shui-analys på detta magiska boendet på Bovägen 5.

De mjuka formerna omfamnar och bryter bekvämt av de fyrkantiga formerna på möbler och stora rektangulära fönster. Metallelementet från det kalkvita väggarna mjukas upp av träelementet från växterna och energin dämpas något av vattenelemetnets energi från soffan och den svarta lampan.

Feng Shui Inredning design, inredare

Fantasitc Frank 

Ett av verktygen inom Feng Hur är de fem elementen: Trä, eld, jord, metall och vatten. Sedda kan utvinnas genom färger, former och material och gör det därför spännande att laborera med.

Formerna i fönstren utgör en spännande dynamik med en blandning mellan formerna. Den runda formen står för metall elementet, det spjutformade för eldelementet och det rektangulära för träelementet. Man kan även se fyrkanter i det rektangulära som ger jordelementet. Bara i former kan man alltså utvinna olika typer av de fem elementen och på så sätt få till samtliga element.

 

 

 

Harmoniska rum

Det är verkligen jätte roligt när ni läsare vill ha tips på hur man kan skapa ett ”harmoniska rum” i sitt hem!

Jag fick en fråga när det gäller vinterbonat uterum med stora fönsterpartier från golv till tak.

Till att börja med, energi följer formen heter det och kan t ex röra sig fort om man inte bromsar flödet något. Det skulle i praktiken kunna innebära att man inte får till den rätta myskänslan eller harmonin i ett rum. Helt ok om man inte alltid vill vara i rummet men om det är ett rum man vill använda bör man se över möjligheterna till att skapa ett harmoniskt chiflöde.

 

Här kommer nu tre tips som man kan ta till sig för att få ett rum i harmoni och en känsla av att ”-Här vill jag vara länge ”!

Inredaningsdesigner, feng shui, inredning, hjälp med inredning, energiflöde, chiflöde

Pinterest   

  1. Har du en matgrupp eller en soffgrupp är det första tipset för att bromsa flödet av chi att ta hjälp av en stor hängande lampa. Är utrymmet litet och det känns för stort med lampan kan man ställa en högre bukett med blommor på bordet. Glöm inte mattan, även den ombonar och gör det mysigt.
Inredaningsdesigner, feng shui, inredning, hjälp med inredning, energiflöde, chiflöde

Pinterest 

2. Gardiner är A och O för att bromsa ett flöde av strömmande energi vid stora fönster. Om man ändå trivs med det öppna strömmande ljuset då bör du gå på ett ljusare alternativ av tyg. Min personliga favorit är linnetyg.

Inredaningsdesigner, feng shui, inredning, hjälp med inredning, energiflöde, chiflöde

Pinterest 

3. Sist men inte minst. Har du en altan eller trädgård utanför dina stora fönsterpartier. Placera eller plantera träd eller annan större växtlighet utanför för att bromsa chi. Blicken fästs på det som finns utanför, som en förlängning av rummet och förbinder inne med ute.

Det är roligt om ni har fler frågor på hur man kan skapa en inredning i balans och harmoni.

Ha en härlig kväll!

 

Kram Rebecca

Ökad trivsel vid matlagningen

Vi talar om att placera oss i kraftposition, dvs ha bra utsikt över rummet och dörren med stöd i rygg och åt sidor. Detta gäller även när man står vid spisen och lagar mat. Har man inte denna möjlighet kan man alltid försöka finna lösningar till problemet.

Här kommer tre tips på hur du kan skapa en alternativ lösning till att stå i kraftposition, alltså få uppsikt över rummet.

Pinterest Pinterest

Sköna hem

Genom att stå, sitta och ligga i kraftposition kan vi förhindra känslor av stress, bättre nattsömn öka trygghet och prestation- vem vill inte detta?

Ha en härlig kväll!

Kram Rebecca

Rensa för bättre energi

Har du den där lådan i hallen/köket/kontoret som alla har? Där du lägger nycklar, papper du tror du kommer läsa igen, sudd, pennor, metervis med sladd från hörlurar…. med mycket mera!

Om vi inte direkt så indirekt påverkas vi negativt av ”clutter”, därför är det viktigt att först börja med en rensning.

Här ger jag dig inspiration på småförvaring (lådor sväljer för mycket) för att undvika dessa energitjuvar.

Hallen

Pinterest

Kontoret

Granit

Badrummet

Granit

Julian Harris

Tvättstugan

Elfa

Ge våren en skön start genom en noga planerad rensning👌🏼

Börja i lagom dos så du inte blir stressad på kuppen!

Ha en skön dag!

Kram Rebecca

Prunkande trädgård

Jag fortsätter med trädgårdtemat. Finns det något härligare än sommartid och en supermysig och prunkande trädgård?

Vi har flyttat tillsett hus med suuuuper liten trädgård, det i sig ger mig en prövning hur jag kan lyckas få den mysig och ombonad. Pinterest är det perfekta stället för att finna inspiration och låta fantasin flöda.

För att skapa den perfekta uteplatsen gäller det samma sak som inne; att arbeta med olika nivåer, kontraster och de fem elementen för en skön och harmonisk uteplats. Jag inser att det bara är att kavla upp armarna och börja såga, hamra, gräva och plantera :)

Vår uteplats är väldigt ”insynsvänlig” just nu så det är nr 1 att få till för en ombonad myskänsla. Jag vet att jag tänker mig en spaljelikanade skapelse för att skärma av men inte exakt hur.

Har du tips på något fint mottages detta med öppna armar 😉

Ha en skön dag!

Tillför dynamik i trädgården eller uteplatsen med eldfat

Nu är våren äntligen här! Solen värmer med sina varma strålar mot våra bleka ansikten, avenboken knoppar och fåglarna fullkomligen skriker ut sin kärlek;) Solen i sig avger eldelementet och under en bra sommar kan det räcka för oss. Men som vi alla vet är den svenska sommaren grymt opålitlig när det kommer till vädret därför är ett tips att införskaffa sig ett eldfat.

 

Köp själv eller gjut ett eget!

Eldemelementet utstrålar mycket av den livliga energin. Passar bra att ha i lägen där solen inte ligger på och som känns trista och tråkiga. Eldenergin utstrålar dynamik, entusiasm, kreativitet och motivation! Kanske därför man trivs gott i närhet av eld. Eftersom den utstrålar värme av sin natur är det inte helt konstigt att vi gärna sitter kring den en kall sommarkväll.

 

 

Följ bildlänken så kan du själv gjuta detta fina fat :)

 

Önskar dig en bra start på denna veckan!

Kram

Rebecca

 

Inred för mental klarhet

Det är tydligen inte bara jag som funnit en favorit till vardagsrummet. Elegant, lyxig och rund, kolla bara här!

Vi behöver de runda formerna i våra hem för att skapa ett bra energiflöde, dessutom värmer den varma metallen upp våra vanligen ljusa inredningar. Vad betyder det då att tillföra metallelementet till sitt hem?

Metallenergins positiva egenskaper står bland annat för mental klarhet, beslutsamhet och koncentration. Så vad står du inför i livet, kanske du behöver lite av metallelementet för att bestämma dig 😉

Ha en god afton!

Kram Rebecca

Sköna gröna rum

Det är inte för inte vi finner harmoni i den moderna gröna färgskalan.

Den gröna färgen tilltalar oss i många avseenden på ett positivt sätt. Den utstrålar balans, harmoni, tillväxt och hälsa.

Ellos

H&M

I den rätta gröna skalan verkar den lugnande på oss och passar särkilt bra i sovrum.

Côté Maison

Men även i väntrum och vilorum.

Önskar er alla en harmonisk och skön ”Lill lördag”!

Kram

Rebecca

Påskdukning i jordnära färger

Påsken är runt hörnet, ett kvitto på att våren snart är här :) Ska ni ha några bjudningar? Här kan jag ge er tips på påskdukningar i jordnära färger och material från moder natur.

Hur gulligt är inte detta lilla konstverk. Töm ett ägg och stoppa i en blomma i vårens tecken, Voilá!

 

 

Den lilla videkvisten ger pricken över i till denna softa färgskalan. Dukningen blir sneppet charmigare om vi använder det som för årstiden är representant, blommor kvistat, fjädrar. Ja, ni förstår.

Tänker ni er ris på bordet rekommenderar jag att det inte är för högt eller för yvigt. Blir en dekoration för stor hindrar det flödet av energi. Tänk ”lagom är bäst”.

Har ni tips på dukning till påskbordet skriv gärna några rader och dela med er!

Ha en skön vårdag!

Kram