House of Chi

Blogg

Harmoniskt hem med en blandning mellan nytt och nött

Mina ögon dras alltid till dessa vackra lägenheter. Särklit spännande är det med blandningen mellan nytt och nött.

Det är precis som om det döljer sig något magiskt i takhöjden, de breda fönsternischern, stuckaturen i taket, breda karmar och gamla golv…Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Det är ett skönt chiflöde, de mörka träet ger en fin kontrast till metallenergierna i det ljusgrå väggarna och vita listerna.
Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Träenergin som du får ur växter och som här av örter bidrar till att öka kreativiteten i köket. Jag tjatar om det, men för mig fungerar det, tro det eller ej. För mig finns det inget värre än att komma på vad jag ska laga för mat, det till och med mer tillfredsställande att tvätta 😉 ….men när jag har färska fina örtplantor på bänken händer det något.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Bara genom det enkla kan du skapa en total förändring, köp hem en bunt eukalyptus. Det ger en vacker grön färg och en doft att smälta av.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Bilderna är från entrance

Nu så här års avundas jag er som har lyckan att kunna elda i en kamin, tänk vad det värmer gott och ger dig den eldenergin som vi så väl behöver nu när det är mörkt och kallt ute. Vi vill för att skapa en harmoni omkring oss kompensera det kalla ute genom att värma upp inne. För er som inte har en kamin går det minst lika bra att tända ljus och burra ner dig i en god och varm pläd.

 

Ha en go dag!

Rebecca

 

Dekorera pumpan

Nu är det hög tid för en pumpa ”makeover”.

Vi börjar alltid lite innan Halloween att dekorera pumpan, lite för att höja energierna så här års när det är grått och trist ute. Men också för att göra entrén mer välkomnande! Den orange färgen är en social och välkomnande färg :)

Detta året valde vi den lite enklare varianten.Inredare, stylist, Feng Shui konsult, Kungsbacka, Göteborg, inredningshjälp, hjälp med inredning, inredare1. En pumpa, en passande pepparkaksform och något att banka med.

Inredare, stylist, Feng Shui konsult, Kungsbacka, Göteborg, inredningshjälp, hjälp med inredning, inredare2. Gröp ur pumpan (spara pumpakärnorna, dem är supergoda att rosta på 200 grader i ca 20 min med lite olivolja och salt. Vänd dem en gång – ha koll, det bränns lätt. )

3. Stansa ut valt mönster med formen och hammaren. Passande nog valde vi den stämningshöjande  fladdermusen😊

Inredare, stylist, Feng Shui konsult, Kungsbacka, Göteborg, inredningshjälp, hjälp med inredning, inredare4. Ett värmeljus och Voilà!

Här med är är entrén Halloweenfixad!

Hur gör ni med er pumpa?

Du sätter känslan i ditt hem- matta på golvet

Det finns väl inget skönare än att gå barfota på en mjuk och skön matta. Det har ju länge nu varit populärt att lägga in heltäckningsmatta, men våga tänk bort från det och lägg i stället ut en större matta med ett urläcker mönster på eller i.

Det var faktiskt inte så länge sen vi blev med matta i vårt sovrum men vi körde en budget variant. Vi köpte två stora tät vävda mattor från det blågula varuhuset, typ denna. Lade i hop dem och vips så hade vi en enda stor gosig matta att sätta fötterna på när vi kliver ur sängen.
Dessutom dämpar det ljud mellan våningar när man går på tjocka mattor.

Som dessa från Layered, verkligen snygga och något för alla.Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Nummer 1 på min önskelista skulle vara denna finingen i viscose!

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Layered

Att ha en matta på golvet är inte bara fint utan kan även bromsa eventuellt chiflöde/energi flöde. Särskilt bra är de på större ytor och blanka golv.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Layered

Saknar du ett av de naturliga elementen i hemmet? Kanske du kan få in dem i en matta. Här t ex får du jord från det rektangulära mönstret och formen på mattan.
Hur ser det ut hos dig?
Ha en skön lördag!
Rebecca

 

Bromsa energierna för ett harmoniskt hem och välmående

Hej hej. Hoppas ni njutit av helgen vare sig du arbetat eller ej.

Vi har stora fönster hemma och risken att känna av rusande chi (energi) genom hemmet finns, MEN tack vare att vi har spröjsade fönster, bromsas energierna något. Efter som vi är många som förmodligen har ganska stora fönsterpartier på våra hus eller lägenheter tänkte jag här tipsa er om hur man kan åtgärda detta (bromsa energierna).


Som här tex; ser ni att de har placerat höga och stora krukväxter på utsidan av fönsterpartierna. Detta gör att energierna bromsas och flödet upplevs förmodligen som behagligt!

Här har de spröjs som jag nämnde tidigare. Fönsterrutorna är dock något stora för att känslan av rusande energi ska kännas bromsande. Här skulle min rekommendation vara en skir gardin eller lite större växter snett framför så att du ändå får in ljuset och inte skymmer hela fönstret, det är ju ändå vackra fönster :)


Studera bilden…..

Vad känner ni? Personligen känns det som om jag skulle kunna falla ner från kanten om jag gick ut på avsatsen (altanen). Här uppstår en rusande chi, som visserligen dämpas något av de stora krukorna utanför men inte tillräckligt. Tips, sätt upp ett staket på utsidan men åtgärda även på insidan.

Samtliga bilder är lånade från pinterest

Här är lite likadant som bilden ovan. Lite för stora fönsterpartier om man tänker balans och harmoni utifrån feng shuis teorier. Snyggt? ja visst, men inte att bo där. Risken är att man kan känna sig stressad och inte lyckas komma till ro (i just det rummet).
Andra saker man kan tänka på,’ om man har lite mindre fönster är lampor, växter och gardiner.
Tänk dock att lagom är bäst så ni inte öser på nu;)

Lycka till med ”tänket” kring era fönster.
Kram

Rebecca

Njuttisdag- kanelbullensdag

Feng Shui är mer än bara hur vi inreder i harmoni för att känna välmående. Det är också hur vi kan påverka våra sinnen på ett positivt sätt. Så, vad kan vi göra dagen till ära- denna kanelbullens dag?

Jo, sätt en deg. Om ni har tid. Annars åk och köp bullar :)

Jag har tur. Min man är en före detta bagare och älskar att baka kanelbullar 😉

inredare inredningskonsultation, kungsbacka, göteborg, feng shui

Lantvil.com       

Ha en go dag!

Rebecca

3 enkla tips för att reducera känslan av stress i hemmet

Oreda, olika färger på accesoarer sporadiskt utplacerade, prylar över allt och hur vi har möblerat i våra  hem spelar  roll för vårt välbefinnande!

Enkla tips till dig som vill uppnå en harmoni i ert hem är som följer:

inredare, inredning, styling, kungsbacka, göteborg, feng shui konsult

pinterest


1. Städa hallen, det är den del vi måste börja ha ordning i, detta rum sätter prägeln till resten av hemmet. Jobba tex med dold förvaring.

inredare, inredning, styling, kungsbacka, göteborg, feng shui konsult

My Domaine

2. Samla ihop era sporadiskt utplacerade prylar till ett vackert stilleben. Låt en accentfärg upprepas på max tre ställen i rummet för att undvika spret.

inredare, inredning, styling, kungsbacka, göteborg, feng shui konsult

Pinterest

3. Tänk balans mellan yin och yang när du inreder, mjuka former mot kantiga, mörkt mot ljust, högt mot lågt osv.

Om du följer dessa enkla och gratis tips kommer du garanterat må bättre!

Som en helt vanlig människa upplever jag mig lugnare inombords när vi har det undanplockat 😉 Det gör inget om damråttorna är stora som shäfervalpar bara var sak är på sin plats!

Hur känner du?

Ha en go afton

Rebecca

Magisk petrol

Petrol, personligen tycker jag att det är en superfin färg! Blå och grön i nära blandning- underbar!

Sammetstyg i Petrol mot det vita och svarta inger en klassisk lyxig känsla.

förvaring inredning styling kungsbacka göteborg inredningsdesigner

HM 

förvaring inredning styling kungsbacka göteborg inredningsdesigner

HM  

Om petrol går mer åt blått ger den vattenelementet och en yin-kvalitet till sin färg. Den blå färgen är introvert och lugnande till sin kulört. Passar särskilt bra in i rum för vila och avkoppling som t ex sovrummet.

Den kan ju också upplevas som grön, det är ändå en yin-kvalitet men ger träelemtet istället. Träelementet står för utveckling och växtkraft. Det är även en färg som symboliserar hälsa och trygghet. Passar särskilt bra i väntrum och andra rum för vila och ro.

Vilken färg tilltalar dig?

Rebecca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stilren och smart förvaring

Jag kikar runt på lite olika alternativ till förvaring till sovrummet och har nog kommit fram till den klassiska, stilrena och enkla designen.

Det är så viktigt att våra sovrum är rena och undanröjda från prylar, kläder och annat som inte ska ligga framme. Varför? Jo, detta rum är till för vila och återhämtning efter en dags stimuli (hm….självklart annat också, men det tar jag föregivet att ni redan vet…).

Malmbyrå från IKEA kommer troligtvis bli vårt förstahands val. Enkel snygg och bra förvaring! Värt att tänka på är att balansera upp de strama raka linjerna med något rund eller oregelbunden form. Detta skulle kunna vara en kruka eller ram som exempel. Tänk motsatsförhållanden, runt möter kantigt mörkt möter ljust.

 

 

Har ni bra förvaring hemma för att få undan onödigt och energikrävande stök?

Ha en go dag!

Rebecca

Inredning i balans

I vår inredning vill vi skapa en balans för att uppnå total harmoni och trivsel. 

Home Beautiful

På olika sätt kan vi kompensera och balansera upp inredningen för för att skapa denna harmoni. 

Möbleringen ska efterlikna stenarna i den  lugnt porlande bäcken. Blunda- föreställ dig bäcken! Härligt va :) Detta är det energiflöde vi vill ha hemma och på våra kontor. 

Vi tänker bland annat yin och yang, alltså runt mot fyrkantigt, högt mot lågt och mörkt möter ljust.

Testa! Men stressa inte, börja med ett rum i taget:) 

Ha en god dag!

Rebecca