House of Chi

Blogg

Julpynt

Jag älskar denna period, äntligen får jag sätta tänderna i granris, hyacinter och ljusslingor. Ut och kravla runt i djup skog och leta mossa. Känner ni igen er? Om inte, rekommenderar jag dig att börja pynta här och nu.

Här kommer lite fin inspiration:

Julpynt, krans, Feng Shui Land.se@botanyandco@botanyandco

Dessa underbara kransar! De förgyller våra hem och dörrar och för dig som tål, sprider en ”julig” doft. Min favvo är nog den spretiga :)Pinterest

Varför inte en vacker stjärna med en diskret ljusslinga i?

Trendenser

Varför inte bryta mönstret med att pynta apelsinen likt en badboll och rött band. Skär ut fina mönster dekorera med nejlikor.

Lisbet-e.net

Hyacinten står sig från år till år, alltid lika söt i sin lök 😉 Slå in krukan i tidningspapper och bind med ett fint band. Voilà! En gå-bort-present är skapad!

Möblera för att varva ner

Skulle det vara så att du känner dig jäktad eller stressad och har svårt att komma till ro och varva ner. Kan du med hjälp av några enkla knep i din inredningsmiljö råda bot på elendet. Eller åtminstone lindra besvären. Det är ju ofta olika variabler som spelar in och därför även olika lösningsområden.

 

Detta kan Feng Shuis verktyg bidra med:

  • Minska yang ordentligt. dvs. ta bort allt för många raka linjer  och för mycket ljus. Gör det mysigt och jordnära omkring dig.
  • Öka yin-dosen till det dubbla, eventuellt mer. med tex, plädar, mjuka kuddar, mörkare textilier
  • Ta det försiktigt med trä- och eldelementen. Växter och ljus som båda är expansiva och utåtriktade till sitt element.
  • Öka dosen av jord (bruna färger, rektangulära former)-, metall (runda former och saker av metall)- och vattenelementen (vatten, mörkblå, svarta färger, glas).

Minska yang ordentligt 

Öka dosen av jord

Tipsen kommer närmst från Susanna Utbult som driver Nordic School of Feng Shui.

 

Finaste bordsdukningen med Feng Shui

Intresset för dukningar och göra fint kring matplatsen är verkligen i ”ropet”.  Måltiden är ett socialt sammanhang och visst blir hela middagen lite roligare av att ha ett fint bord att sitta vid?

En av det mest energihöjande detaljerna vid en bordsdukning är ljusen och kan definitivt användas året om.

Man bör inte glömma de gröna detaljerna och fint är att sprida ut dem läns bordet. Använd gärna det som är knutet till årstiden, nu skulle det tex kunna vara någon höstkvist eller barrkvist. Det som alltid fungerar är färska örter eller någon form av eukalyptus.

Till vintern känns det goast att använda mer ”murriga” toner för att balansera upp det kalla och karga där ute. Ni vet de där med att balansera och kompensera för det som inte finns för att skapa det finaste, mysigaste och mest trivsamma om kring oss!

Jag vill bara poängtera att det finns en gräns för vad som fungerar och inte. Här är dukningen nog mest ett arrangemang. Här kan det bli lite vårt att prata med de som sitter tvärsöver när man har en blomster häck emellan. Så ordet lagom kommer väl till pass även vid en ”vanlig” om man tänker sig en social tillställning 😉

 

Är du på jakt efter nytt porslin vet jag att Dukatbord.se har tallrikskampanj på 25 % just nu (detta är ingen reklam).

 

Ha en toppen måndag!

Kram Rebecca

 

Att ha strandhäng på en nästan folktom strand är helt underbart!

Jag kommer helt klart göra om detta, att ha semester i oktober är verkligen inte fel!

Nu börjar dagarna ta slut och vi är nog alla redo för nya tag när vi väl kommer hem igen.

Är den inte läcker? Den knalliga färgen som möter den vita väggen. Vill ha!!

Ett glas rosé svalkar gott i värmen.

Ha en go dag!

Kram Rebecca

Lampan för under 500 kronor

Visst är det roligt att det finns en djungel av lampor!

Vi behöver ljus i vårt avlånga, och på vintern, väldigt mörka land.

Här listar jag några fina lampor för under 500 kronor. Höljes 249 kr Ikea

Nymåne 399 kr Ikea

Milo 499 kr Ellos Home

Isac 299 kr Ellos Home

Lampskärm sammet 199 kr, lampfot 149 kr Åhléns

Ljuset är ett måste. Det är en chi-höjare, dvs det ger oss energi och värmer upp våra hem.

Må fint!

Kram Rebecca

Spännande höst med Feng Shui

Jag har en spännande höst framför mig. Dels ska jag föreläsa om Feng Shui för två av förvaltningarna i den kommun jag jobbar och dels ska jag hålla föreläsningar på Medborgarskolan i Feng Shui och inredning.

Inredningshjälp, inredningsdesigner, feng shuikonsult, kontor, företag, privata hem 1

Det finns få platser kvar, kika in här och anmäl dig!

Förhoppningsvis får jag deltagarna att uppleva en A-ha känsla genom att implementera Feng Shuis teorier i sina egna hem! Ett hem att trivas och må gott i.

Inredningshjälp, inredningsdesigner, feng shuikonsult, kontor, företag, privata hem 1

Placera sängen i kraftposition

Få dem att ”känna” vilken skillnad det kan göra att möblera på ett visst sätt, att plocka bort och tillföra saker, material och ting.

Men först bär det av till solkusten, Fuengirola för att fira svärmor💕

Ha en skön afton!

Kram Rebecca

Utnyttja hörnen, dekorera med en tavelvägg.

Tavelväggar är hett! Vanligen tänker man tavlor mitt på en vägg eller i alla fall på en rak vägg. Men varför inte placera en tavelvägg i ett av hörnen av hemmet? Faktum är att hörnen ofta glöms bort, de tenderar att bli ett ett tomt ställe som inte används och energi stannar upp och stagneras.

Genom att nyttja ytan i hörnen som till exempel med en tavelvägg händer det något, hemmet mjukas upp och hörnen kliver fram ur periferin.

 

 

 

Ha en skön kväll!

Kram Rebecca

 

Öppna hyllplan eller inte i köket?

Vi ska snart flytta och renovering av kök håller på att planeras. Man ställs helt klart inför en del frågor. Till exempel denna: Öppna hyllplan eller inte i köket? Det är ju makalöst fint med öppna hyllplan om alla i familjen har koll på ordning och reda och ”röd tråd” på hyllplanen.

Risken med öppna hyllplan (om jag bara ser till min egen familj) är att det kan hamna vad som helst på hyllorna. Jag som är lite utav en energipåverkad människa skulle störa ihjäl mig om man helt plötslig börja blanda kopparna eller byter ut och blandar färger.

Ett hett tips är att man antingen går på stängd förvaring eller slopar hyllorna helt och bara har en fin vägg med lampa om man fungerar som jag. Många gånger påverkas man av om det blir för rörigt. Det kan ju givetvis även bero på i vilken fas man är i livet.

Ha en god dag!

Kram

Rebecca

Do & don’t i sovrummet

Växter är underbart! Instagram @collectivco

DO!

Vi vill gärna dekorera våra sovrum med växter. Men när det gäller just sovrummet passar det bra med ”lagom är bäst”!

bed Bath and beyond

DON’T

För när det kommer till växter som tillhör träelementet i Feng Shuis teorier avger de energier som är öppen, expansiv och full av växtkraft och kan detta göra att vi har svårt att komma till ro för sömn/vila.

Ytterligare en sak som är bra att tänka på är att inte ha hyllor, tynga tavlor och dylikt hängande ovan våra huvuden.

Med hopp om ett harmoniskt sovrum!

Kram

Rebecca

Harmonisk inredning a la Skandinavisk stil

Hur kan man tänka då om man vill ha en ljus och fräsch inredning likt en harmonisk inredning a la Skandinavisk stil. Jo, för att skapa dynamik och värme i en ljus färgskala (vitt) är det fördelaktigt att använda sig av olika strukturer, material och former. INredare Inredningsdesign, hjälp med inredning, inredningshjälp, feng shui

I Feng Shui´n skapar olika former och strukturer olika energier. Till exempel får du eldelementet ur en matta framtagen av djurhud så som koskinn, lammskinn, renskinn. Givetvis går det även bra att använda sig av konstläder och fuskpälsar!

Placera lite strategiskt ut skinnet, pälsen och du ha skapat ett ”underställ” för hemmet skulle man kunna säga;) Eldelementet ger en känsla av ombonad och värma som lämpar sig väl så här års.

Ha en go dag!

 

Rebecca