House of Chi

Blogg

5 tips för att planera ditt kök

Ska du bygga nytt hus och planera ditt kök? Ska du renovera ditt befintliga kök? Ja, valen blir många och ibland lite knepiga. 

Här ger jag dig 5 tips för att planera ditt kök enligt Feng Shuis teorier.

1. Köket är ett av hemmets aktiva rum (yang) och bör därför ligga på husets sydöstra eller södra sida som är ett aktivt vädersträck. 

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding,  homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Ballingslöv


2. Inom Feng Shui talar vi om kraftposition. Det innebär att du som arbetar i köket har sikt ut över rummet och stöd bakom ryggen och på sidorna. Därför är den mest optimala placeringen av spisen på en köksö med sikt ut över rummet och dörren. Detta ger även kocken möjlighet att vara delaktig i sina gäster. 

3. I köket vill vi vara sociala och ha sällskapsytor som rymmer fler personer än kocken (om möjligt). Även små ytor går att laborera med! En köksö är därför att rekommendera.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding,  homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Pinterest


4. Tänk på arbetsbelysning och allmännbelysning. Belysning är A & O i alla rum men särskilt viktig i köket där du ska vara kreativ och skapa är tanken! 

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding,  homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Stadshem


5. Sist men inte minst är det viktig att vi fyller våra kök med grön kärlek! Helst färska örter, detta för att ge kreativiteten en skjuts i rätt riktning. Ett annat sätt för att få in träelementet kan vara grön färg eller blommig tapet! 

Känns det glasklart? Om inte, fråga gärna! 

Ha en skön kväll!!

Kram 

Rebecca

Skapa harmoni i badrummet.

I våra badrum som oftast är svala, raka och kantiga behöver vi hjälpa till på traven med att skapa en skön harmoni.

Vi behöver medvetet ta in en gnutta av jordelementer (exempelvis korg/rotting och beige/brun) för att försvaga vattenelementet.  Vi vill även tillföra sköna textilier och härliga dofter!

Lager157

 

Här vill jag tipsa om en prisvärd och stilren serie badrumsprodukter från Lager157 (ej reklam, är själv nöjd efter eget inköp). 

Lager157

Hur gör du för att skapa harmoni i ditt badrum? 

Ha en go dag! 

Kram 

Rebecca

Sommarens dukning

Sommaren är här och därmed alla gardenpartys. Det roligaste inför festen, enligt mig, är ju planeringen. Hur ska jag duka?  🌿  

Ikea livethemma


Jag faller för det naturliga och levande materialen. Örter, gröna växter, linne….

Pinterest

Enkelheten är tilltalande…

Pinterest

Brytbröd tills maten serveras är en strålande idé för att mätta hungriga magar.

Tips, undvik att ha för höga dekorationer på bordet. Dels är det svårt att kommunicera med personen på motsatt sida och dels bromsar det chi. 
Har du tips på en fin dukning? 

Ha en härlig dag! 

Kram 

Rebecca 

Inred med speglar

Skulle vilja hävda att spegeln är en av våra bästa inredningsdetaljer. Den påverkar flödet och hjälper till med spridning av energi, reflekterar ljuset och bidrar till att visuellt skapa en större yta i små utrymmen.

Entrance

Gordon Duff & Linton


En favorit hos mig är den runda spegeln, den ger ett mjukt intryck och passar bra in på de flesta ytor som en snygg detalj. 

Home Deco


Ett avslutande Feng Shui tips är att inte placera spegeln mitt framför en dörr eller direkt ovanför trappen. Varför? Jo, eftersom spegeln reflekterar, studsar mycket av energi tillbaka ut eller ner igen. 

Har du speglar hemma? Skulle du behöva mer hjälp? Frågor på spegelplacering? 

Ha en underbar lördag! 

Kram Rebecca

En dag vid havet

Tack och lov fick vi fint väder på nationaldagen. Vi samlade ihop barn och grannbarn och for ner till havet för en stunds avkoppling och krabbfiske! 

Jag måste säga att jag är glad att jag lärt mig så mycket om Feng Shui för då förstår jag hur naturen med dess färger, former och material bidrar till hälsa och välmående och hur man kan applicera detta i sitt hem. 

I dag har varit en regnigare dag men genom att titta på dessa bilder vet jag att solen lyser där bakom de tunga molnen😊

Ha en go kväll mina vänner! 

Kram 

Rebecca

En tripp till huvudstaden

Lite kvalitetstid med maken min❤️ och en semester för öronen (från älskade barn som gärna pratar med mamma i alla lägen).

Vi checkade in på det otroligt charmiga Hotell Kungsträdgården som andas franskt 1900-tal , ett litet petit rum i naturnära färger.  

Frukosten intogs i lugn och naturskön miljö med toner från Frankrike. Vi strosade i Kungsträdgården och jag fick tag på en ”munk”/ ”skumraket”… ja, ni som är från Götet vet vad jag menar… Ni andra ser😁

Slurk! Smaklökarnas mecka på #smaka

Ha en underbar dag! 

Kram 

Rebecca

Den runda sköna formen- delaktighet och levande samtal

Runda bord ökar delaktigheten och får samtalet att flöda. Därför är ett runt bord att föredra, både i hemmet och på kontoret.

Har du ett stort, rektangulärt bord kan detta kännas mer opersonligt i ett stort sällskap. Alla kan inte höra vad som diskuteras och inte heller vara delaktiga. Givetvis måste man tänka praktiskt. I bland kan man inte lösa stora sällskap vid ett runt bord då får man ta till det långa rektangulära.

inredare, fengshuikonsult, hjälp med inredning, inrednings hjälp privat och offentlig miljö, kungsbacka, askim, särö, kullavik, göteborg

Gravity Home

Vad har ni för bord i ert kök?

 

Kram Rebecca

Påverka energierna i ett rum- med en kruka

Jag kan inte låta bil att sukta efter krukorna hos Svenskt Tenn. En vacker dag blir en av dem mina. Men en sak i taget….

Finns ju saker som är viktigare än att lägga pengar på en kruka! I bland är det bra skönt att få tänka lite ytligt också.Inredare, feng shui konsult, hjälp med inredning, inredningshjälp, inredning privata hem, inredning offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, kullavik, särö 1
Hur som helst. Med en kruka, vilket märke som helst kan du förändra eller påverka energierna i ett rum. Kanske du saknar träelementet i ett rum, ja, då skulle jag satsa på den gröna färgen, jordelementet- den gula krukan, metallelementet- den vita krukan eller kanske vatten elementet ja, då skulle jag satsa på den blåa krukan.

Inredare, feng shui konsult, hjälp med inredning, inredningshjälp, inredning privata hem, inredning offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, kullavik, särö
Du behöver alltså inte förändra mycket, det kan räcka med en kruka.

Ha en skön kväll!

Kram Rebecca

Stilren arbetshörna

Vi håller på med förändring hemma hos oss, vi målar om i rummen och det blir så himla fint! (bilder kommer när allt är klart). In med ny energi. Visste ni att genom att bara måla om, möblera om eller storstäda kan man ändra energierna.

 

Till den stora tjejen ska vi nu leta upp en fin möbel för läxläsning och förvaring, alltså en stilren arbetshörna helt enkelt. Det ska kännas nätt och rent. Mina tankar går till följande system:

Antingen denna…….inredare, fengshuikonsult, hjälp med inredning, inredning privatahem, inredning offentlig miljö, särö, askim, kullavik, kungsbacka, göteborgPinterest

…eller denna. inredare, fengshuikonsult, hjälp med inredning, inredning privatahem, inredning offentlig miljö, särö, askim, kullavik, kungsbacka, göteborgSvenssons

Så fina i all sin enkelhet!

 

Vi får se, time will tell men det lutar åt Stringhyllan. Både billigare och vit :)

Har ni andra tips på bra hyllsystem får ni gärna lämna en blänkare!

Ha en go kväll!

Kram Rebecca

Moodboard a la Molly

Vi håller på att inreda tjejernas rum och först ut har vi Molly som har en önskan om att rummet ska gå i rosa, grått och guld/mässing. Först ut i trilogin bjuds moodboard a la Molly.

Inredare, feng shui konsult, inredningshjälp, hjälp med inredning, inredare privat och offentlig miljö

Mollys rum 

Den rosa färgen symboliserar kärlek, lugn och frid den är också sorgskingrande och aggressionsdämpande.

Mässingen kommer att ge mer värme till de svala pastelliga tonerna.

Ha en härlig dag!

Kram

Rebecca