House of Chi

Blogg

3 enkla tips för att reducera känslan av stress i hemmet

Oreda, olika färger på accesoarer sporadiskt utplacerade, prylar över allt och hur vi har möblerat i våra  hem spelar  roll för vårt välbefinnande!

Enkla tips till dig som vill uppnå en harmoni i ert hem är som följer:

inredare, inredning, styling, kungsbacka, göteborg, feng shui konsult

pinterest


1. Städa hallen, det är den del vi måste börja ha ordning i, detta rum sätter prägeln till resten av hemmet. Jobba tex med dold förvaring.

inredare, inredning, styling, kungsbacka, göteborg, feng shui konsult

My Domaine

2. Samla ihop era sporadiskt utplacerade prylar till ett vackert stilleben. Låt en accentfärg upprepas på max tre ställen i rummet för att undvika spret.

inredare, inredning, styling, kungsbacka, göteborg, feng shui konsult

Pinterest

3. Tänk balans mellan yin och yang när du inreder, mjuka former mot kantiga, mörkt mot ljust, högt mot lågt osv.

Om du följer dessa enkla och gratis tips kommer du garanterat må bättre!

Som en helt vanlig människa upplever jag mig lugnare inombords när vi har det undanplockat 😉 Det gör inget om damråttorna är stora som shäfervalpar bara var sak är på sin plats!

Hur känner du?

Ha en go afton

Rebecca

Magisk petrol

Petrol, personligen tycker jag att det är en superfin färg! Blå och grön i nära blandning- underbar!

Sammetstyg i Petrol mot det vita och svarta inger en klassisk lyxig känsla.

förvaring inredning styling kungsbacka göteborg inredningsdesigner

HM 

förvaring inredning styling kungsbacka göteborg inredningsdesigner

HM  

Om petrol går mer åt blått ger den vattenelementet och en yin-kvalitet till sin färg. Den blå färgen är introvert och lugnande till sin kulört. Passar särskilt bra in i rum för vila och avkoppling som t ex sovrummet.

Den kan ju också upplevas som grön, det är ändå en yin-kvalitet men ger träelemtet istället. Träelementet står för utveckling och växtkraft. Det är även en färg som symboliserar hälsa och trygghet. Passar särskilt bra i väntrum och andra rum för vila och ro.

Vilken färg tilltalar dig?

Rebecca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stilren och smart förvaring

Jag kikar runt på lite olika alternativ till förvaring till sovrummet och har nog kommit fram till den klassiska, stilrena och enkla designen.

Det är så viktigt att våra sovrum är rena och undanröjda från prylar, kläder och annat som inte ska ligga framme. Varför? Jo, detta rum är till för vila och återhämtning efter en dags stimuli (hm….självklart annat också, men det tar jag föregivet att ni redan vet…).

Malmbyrå från IKEA kommer troligtvis bli vårt förstahands val. Enkel snygg och bra förvaring! Värt att tänka på är att balansera upp de strama raka linjerna med något rund eller oregelbunden form. Detta skulle kunna vara en kruka eller ram som exempel. Tänk motsatsförhållanden, runt möter kantigt mörkt möter ljust.

 

 

Har ni bra förvaring hemma för att få undan onödigt och energikrävande stök?

Ha en go dag!

Rebecca

Inredning i balans

I vår inredning vill vi skapa en balans för att uppnå total harmoni och trivsel. 

Home Beautiful

På olika sätt kan vi kompensera och balansera upp inredningen för för att skapa denna harmoni. 

Möbleringen ska efterlikna stenarna i den  lugnt porlande bäcken. Blunda- föreställ dig bäcken! Härligt va :) Detta är det energiflöde vi vill ha hemma och på våra kontor. 

Vi tänker bland annat yin och yang, alltså runt mot fyrkantigt, högt mot lågt och mörkt möter ljust.

Testa! Men stressa inte, börja med ett rum i taget:) 

Ha en god dag!

Rebecca

Inredningen på kontoret spelar roll för prestationen!

Hur du sitter placerad spelar, tro det eller ej,  stor roll.

Om du sitter som bilden visar i en sk. trygg position. Du har uppsikt över rummet och stöd åt sidorna.

Även färger påverkar vårt beteende. Den vita färgen är en energihöjare vilket vi allt som oftast behöver. Inte heller dumt att plocka in gröna växter som bland annat ökar vår prestation och höjer kreativitet.

För att nå denna förändring hjälper jag dig gärna!

Rebecca

Fem heta Feng Shui-tips att tänka på när man inreder med speglar

1. Tänk på att inte placera en spegel mitt emot en dörr (helst inte heller mitt emot ett fönster)- då studsar energierna ut som kommer in genom dörren

spegel inredare kungsbacka styling                                                       Thrifty decor chick

2. Har du ett litet rum eller rum utan fönster är spegeln ett bra verktyg för att förstora rumskänslan men också för att ”hämta” in ljus.

spegel inredning kungsbacka feng shui               Devote

3. Tänk på att spegeln ska reflektera något positivt och vackert så undvik helst spruckna eller skadade speglar.

 

4. Ska du placera en spegel i ett sovrum använd då helst ovala eller runda speglar för att inte ha vassa hörn som skjuter ifrån sig vass energi.

spegel inredare kungsbacka styling                              Honestlywtf

5.  Jag har flera gånger om talat om att vi vill placera oss i kraftpositioner, särskilt när vi ligger i sängen eller sitter i soffan/vid kontorsbordet osv. Kan du inte placera dig fysiskt så du har uppsikt över dörren så kan du med hjälp av speglar ”trolla fram en kraftposition”

Kika gärna in här för att få spegelinspiration.

Har du fler frågor kring hur du inreder med speglar, tveka inte att kontakta mig!

 

Nu ska här förberedas inför helgens cykelfest, vi ska ansvara för efterrätt!

Ha en toppenlördag:)

Rebecca

Inred efter årstid

inredning styling feng shui  kugsbacka göteborg heminredning hjälp med inredning  inredningsstylistI dag kände jag i luften att hösten är på väg, det är svalt och skönt ute. Jag älskar hösten!

Även om jag tyvärr inte tillhör den individ som varvar ner så mycket så blir känslan den i alla fall. Det är nu vi börjar kliva in i yin-tider, mörkare, svalare, lugnare.I dag kände jag i luften att hösten är på väg, det är svalt och skönt ute. Jag älskar hösten!

inredning styling feng shui  kugsbacka göteborg heminredning hjälp med inredning  inredningsstylist

Titta bara på djuren så förstår ni vad jag menar, ta fåglarna t ex. De vaknar till liv när Yang-tiden på året kommer i gång. Det börjar spricka upp och det blir ljusare. Den tiden på året som fåglarna börjar ”ragga” kan man säga😊 Man kan höra fågelkvitter dygnet runt (om man bor nära några träd i alla fall). Men nu i yin-tider hör man dem knappt.

inredning styling heminredning kontor fengshui kungsbacka göteborginredning styling feng shui  kugsbacka göteborg heminredning hjälp med inredning  inredningsstylist

inredning styling feng shui  kugsbacka göteborg heminredning hjälp med inredning  inredningsstylist
 

Så, till det jag vill säga med det, är att vi förvandlar vår omgivning efter tid på året. När det blir kallt och svalt ute (Yin) vill vi värma upp (Yang) vår omgivning. Vi balanserar och kompenserar inredningen för att uppnår en harmonisk miljö. En typiskt inredningsdetalj är fårskinnet. Den inte bara ser varmt ut utan ger även eld elementet till sin sort. Läs mer här om alla element.

 Ha en underbar dag!

 Rebecca

 

Skapa trivsel i rum med stora fönster

Tänk på flödet. Jag talar om energiflödet :)

I dag ser vi många nybyggda vackra hus med stora fönsterpartier. Det är verkligen jätte fint!

I bland kan det dock vara svårt att få till myskänslan i rum med stora fönster. Man kan uppleva en känsla av stress och kanske att du inte riktigt får till det med inredningen.

Det kan troligen bero på att energierna bara försvinner, de stoppas inte och du har heller ingen stans att fästa blicken.

Ett sådant rum skulle kunna vara som ovan även om de har en härlig inredning med en bra och balanserad mixad blandning på material och former.

För att bryta den rusande olistiga känslan är en god idé att hänga upp gardiner eller en stor lampa ovan t ex ett bord, bromsa även med mattor.

En annan idé är att tänka spröjs. Vi har spröjs hos oss och på något sätt känns det som dels ett insynsskydd (även om folk ser in) och dels bromsar det ett eventuellt rusande energiflöde.

Testa får ni känna om det blir någon skillnad med mina små tips😊.

Ha en skön start på veckan!!

Rebecca

Växternas betydelse i vår inredning

Inomhusväxter vet vi vid det här laget att de är både en energihöjare och en bra luftrenare (om man väljer rätt växter). Nasa har gjort tester på olika växter som lämpar sig bäst i inomhus miljö, läs om det här.

När det kommer till Feng Shui handlar det om hur vi kan balansera och kompensera en inomhusmiljö med hjälp av. Vi vill ju sträva efter total harmoni, eller vad säger du?

I ett rum med en alldeles för stor växt kan det kännas obalanserat, växten tar över rummet och känslan kan bli konstig.

Växter vid en trappa hjälper energierna upp till andra våning. Prova med att sätta handen för växten på bilden så förstår eller ”känner” du vad jag menar, det händer liksom ingenting. När du tar bort handen igen, känner du skillnaden? Någonting lockas till trappan när det står en växt där….. Det där ”något” tar sig vidare uppåt. Det behöver inte vara en växt, det kan även vara en lampa eller en kandelaber med ljus i t ex.

I köket är det fördelaktigt att vi har något vacker på bordet som gör att vi ser varandra när vi sitter där och ska prata. Även här handlar det om att skapa en balans i inredningen mellan växten och i vilken miljö vi har den i. Därför är det bra om det är en lite lägre växt på bordet.

Med hjälp av växter kan vi skapa olika energier. Vill vi ha en pigg och uppåtsträvande energi bör vi välja växter med ett rakt och uppåt växande växtsätt, vill vi däremot ha en lugn och mer avslappnande känsla…

 

…bör vi välja växter med rundade blad och men mer mjuk framtoning.

Här har vi ett rum där en växt inte syns i bilden, kan ni se eller ”känna” växternas betydelse till vår miljö. Vi saknar även ett av de viktiga elementen nämligen träelementet. Så ut och shoppa växter, dem är viktiga för oss och vår inomhusmiljö!

 

Ha en go kväll!

Kram

Rebecca

 

Inred med gardiner i linne

Har du en skön måndag så här långt? Hoppas på det :)

Jag måste bara tipsa om Himlas gardiner och tyger. Ni vet vid det här laget att vi hämta kraft och varvar ner när vi befinner oss i en stilla natur omgivna av harmoniska färger och former. Det är därför vi gärna tar in naturen för att känna oss mer harmoniska. Gardiner kan skapa just den känslan och framför allt gardiner av linne.

Tvätta linne ger en skön levande känsla till ett rum, det mjukar upp och ramar in. Har du stora fönsterpartier är skira gardiner ett perfekt sätt att dra för och bromsa energiernas flöde ut genom dem. Det kan ju faktiskt vara så att du inte känner någon ”mysfaktor” eller ”här får jag ingen ro”. Testa då med gardiner. Lätta skira linnegardiner.

 

Det samma gäller i våra sovrum. In med naturen och balansera runt mot kantigt. Blått får oss att varna ner och slappna av. Undvik att dekorera hela rummet i blått bara, lagom är bäst!

 

Ha det så bra i dag!!!