House of Chi

Blogg

Sköna stunder i sängen

In med fräscht och krispigt lin i sovrummet för sköna stunder i sängen. Denna våren tänker jag slå till! Det kommer att bli linne i sängen. Ett naturmaterial som både är vackert att titta på och skönt att ha nära huden.

inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, inredningshjälp, privat och offentlig miljö

Eftersom människan mår bra av att vistas i naturen är det ett bra tips att använda sig att naturliga material så långt det är möjligt. Framför allt när det kommer till ställen där vi vistas mycket och länge, som t ex i sängen, soffan eller vid kontorsbordet.

inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, inredningshjälp, privat och offentlig miljö

inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, inredningshjälp, privat och offentlig miljö

 

Bild 1, 2, 3

Ha nu en fantastisk dag!

Kram Rebecca

 

Optimera rummet med smart förvaring

Visst är det skönt när allt är undanskuffat! Jag funderar hela tiden på hur jag ska optimera rummet med smart förvaring i vår stora tjejs rum.

inredare, inredningshjälp, hjälp med inredning, feng shuikonsult,

Kanske man ska bygga upp den och placera den på byråer, då blir golvytan större och det känns som rummet ”andas”. Hon har nämligen valt en överdimensionerad storlek på sin säng. Jag kan visserligen förstå ur hon tänker eftersom hon gärna vill ha kompisar sovandes över, så det gäller att man tänker till här :)

inredare, feng shuikonsult, inredningshjälp, hjälp med inredning, privat och offentlig miljö

Det är verkligen inte dumt att ha dold förvaring i andra rum också. Så smart att kunna förvara plädar och dyligt som man kan ta fram efter antingen årstid eller tycke och smak.inredare, inredningshjälp, hjälp med inredning, feng shuikonsult,

inredare, inredningshjälp, hjälp med inredning, feng shuikonsult,

Bild: 1, 2, 3, 4

Ikeas Stocksund gifter sig med de flesta inredningar, snygg att ställa både i hallen eller sovrummet.

Har ni tips på smart förvaring? Dela gärna med dig!

Ha en skön dag!

Kram Rebecca

Feng Shui workshop

Feng Shui workshop

Hur vi med hjälp av feng shui´s teorier inreder ett hem i balans och harmoni

inredning, feng shui konsult, inredningshjälp, kontor, hem, offentligmiljö, kungsbacka, göteborg1

Pinterest

Vi önskar mer än någonsin att finna balans och harmoni i våra liv i dag. Vi utsätts dagligen för intryck och våra hem ska kännas harmoniska att komma hem till och vistas i för att tanka på nya positiva krafter igen. Syftet med feng shui är att skapa sköna och hälsosamma miljöer, att utveckla och förbättra miljön i våra hem för att känna oss tillfreds. På den här workshopen ges du en unik möjlighet att få med dig ”verktygen” enligt feng shui och applicera dem i ditt eget hem. Du kommer att få jobba med ditt eget hem så ta med dig en kopia över planlösningen på ditt hus eller lägenhet. Varmt välkommen till en givande och lustfylld stund!

Anmälan sker till Workshop gör du här

Färgen är ett faktum

Väggfärgen har tagit ett järngrepp hos oss Skandinaver. Kul tycker jag! Vi funderar själva på att sätta lite färg på tillvaron hemma hos oss. Det finns bara lite att fundera över innan man börjar.

1. Vad är det för rum och vad ska det användas till?

T ex i ett vardagsrum/kök som är ett Yang-rum passar det lite bättre med en ljus färg som ger mer energi och som främjar samtal. I ett sovrum som är ett Yin-rum och rum för vila kan man smacka på med lite mörkare eller någon lugnande grön eller blå färg.


inredare, fengshuikonsult, inredningshjälp, privat och offentlig miljö 2

 

2. Vilka energier bär min personlighet på?

Är jag mycket aktiv och ”speedad” bör jag välja lugnare färger på väggen och tvärt om. Man kan kanske välja en neutral bas och leka med assessorerna för att aktivera olika energier.

inredare, fengshuikonsult, inredningshjälp, privat och offentlig miljö 2

 

3. Vilken känsla vill jag uppnå i rummet?

Ska takhöjden ”sänkas” eller ”höjas”, behöver rummet ”förstoras” eller ”förminskas”. Visuellt går dessa effekter att skapa med hjälp av färger.

inredare, fengshuikonsult, inredningshjälp, privat och offentlig miljö 2

 

inredare, fengshuikonsult, inredningshjälp, privat och offentlig miljö 2

En fin idé för att skapa ett lugn i ett rum med mycket saker i är att måla och möblera rummet ton i ton, så att nyanserna gifter sig med varann:)

Ha en skön dag!

Kram Rebecca

Den söta vårskon 2017

Det är inte annat än att jag längtar till lite varmare väder så jag kan svida om till tunnare kläder och söta skor. Denna lilla ”kina sandalen” damp ner i min inkorg i dag. Hade du kina sandaler i sammet när du var liten (då tänker jag typ början/mitten av 80-talet) :) Oj, vad jag älskade mina.

 

Måste ändå säga att denna är en snyggare och mer upphottad version på den gamla kina sandalen. Kanske ska kika efter en nu när det bär av till New York om några dagar 😉

 

Ha en härlig dag mina vänner!

Kram

Rebecca

Att skapa stämning och harmoni i badrummet

inredare, feng shuikonsult, inredningshjälp, hjälp med inredning, harmonisk inredning

H&M

Badrummen i våra hem har naturlig mycket av vattenelementet därför är det bra att föra in jordelementet för att bryta av och mjuka upp. Jordelementet fås genom rektangulära former, trä färgade möbler, beige och bruna textilier.

Vissa badrum saknar även fönster vilket gör det svårt att tillföra växter. Då kan du antingen välja att ha snittisar som du byter ut då och då…

inredare, feng shuikonsult, inredningshjälp, hjälp med inredning, harmonisk inredning

H&M

eller varför inte åka till Hemtex och köpa ett mycket prisvärt ljus med blad på, Voila! För är det så att man inte kan ta in det faktiska träelementet i dess naturliga form får man använda sig av symboler, former eller färger.

inredare, feng shuikonsult, harmonisk inredning, inredningshjälp

Hemtex

 

 

Värmen från fällen

Det är ju fasligt ljust och fräscht med vitt och grått. Risken, tycker jag, är att det kan upplevas kallt om man inte värmer upp det lite.

Fällen av alla de slag bidrar med ett av de fem elementen, nämligen eldelemtet eller eldenergin. Dessutom mjukar det upp en ganska stel och steril inredning.

Vad säger ni? Håller ni med? Visst är det bra mysigt. Till er som hellre föredrar fällar framtagna på konstgjord väg, ger denna samma energi. Med andra ord, valet är ditt.

Satsa på naturligt- fina och naturliga produkter från Granit.

Jag påtalar alltid vikten av att plocka in naturen i våra hem.

Mint 3000 år gamla teorier visar hur vi människor mår bra av att vistas i fina och harmoniska miljöer. Jag talar givetvis om Feng Shui. Enligt Feng Shui vill vi skapa miljöer där vi efterliknar naturens formationer, så även i våra hem.

Tänkte ge lite förslag på fina och naturliga produkter från Granit.

I våra sovrum passar det bra med mjuka och sköna former. Dessutom är det fördelaktig att arbeta med lugna toner som t ex beige, benvitt, mjuka pasteller, lugna lila och blå färger.

Bokhyllorna kräver sin ordning för att ge ett lugnt intryck. Satsa på ett bokstöd hämtat från naturen.

Vi är fortfarande inne i en lite mörk och kall period (även om det vänt nu). In med värme genom att tända det där välbehövliga ljuset i en ljushållare från naturen, salt! :)

Ha en skön måndag!

Kram Rebecca

Alltid lika fin och inspirerande kollektion från Tine K.

I dag värmde solen på mitt vinterbleka ansiktet när jag var ute och gick. Längtan efter lite varmare väder och tunnare kläder är just nu helt galen….

Då passar det bra med lite spring/summer inspiration. Denna gång vill jag dela med mig av en alltid lika fin och inspirerande kollektion från Tine K.
Inredare, feng shui konsult, hjälp med inredning, harmonisk inredning, balans och harmoni, kungsbacka, göteborg

Hon har förmågan att blanda natursköna färger och och fina mönster som passar i var mans hem. 
Inredare, feng shui konsult, hjälp med inredning, harmonisk inredning, balans och harmoni, kungsbacka, göteborg

Vi människor vill leva i harmoni med naturen där samlar vi kraft och tankar på med ny energi. Vi vill på samma sätt efterlikna naturen när vi inreder våra och dekorerar våra trädgårdar.


Inredare, feng shui konsult, hjälp med inredning, harmonisk inredning, balans och harmoni, kungsbacka, göteborg                            Bilder: TineK home

Håller ni med, längtar ni?

Ha en mysig ”lill-lördag”

Kram Rebecca

Hem i harmoni 

Denna smakfullt inredda lägenhet som just nu finns till försäljning hos ESNY. Wow! 

Balansen mellan yin och yang och de fem elementen.Inredare, Feng Shui konsult, harmonisk inredning, kontor, privathem, Göteborg, Kungsbacka En harmonisk färgsättning, där mässingen värmer upp likt elden. Inredare, Feng Shui konsult, harmonisk inredning, kontor, privathem, Göteborg, Kungsbacka En vacker spretig bukett som får energierna att leva lite extra. Föreställ dig inredningen i detta rum utan mässingen och utan buketten…Inredare, Feng Shui konsult, harmonisk inredning, kontor, privathem, Göteborg, Kungsbacka … vad ”torrt och fattigt”, ”blekt och tråkigt” det skulle kännas. Inredare, Feng Shui konsult, harmonisk inredning, kontor, privathem, Göteborg, Kungsbacka Bilder: ESNY

Kika lite på denna bilden och sen lite till på de ovan. Vad saknas? Jo, lite jordenergi. Skulle kunna vara en fyrkantig bok eller bricka på bordet. Lite eldenergi, som skulle kunna vara ett ljus i en mässingsljusstake.

Klura lite i ditt hem. Hur känns det? 

Ha en go start på veckan mina vänner! 

Kram