House of Chi

Blogg

Värmen från fällen

Det är ju fasligt ljust och fräscht med vitt och grått. Risken, tycker jag, är att det kan upplevas kallt om man inte värmer upp det lite.

Fällen av alla de slag bidrar med ett av de fem elementen, nämligen eldelemtet eller eldenergin. Dessutom mjukar det upp en ganska stel och steril inredning.

Vad säger ni? Håller ni med? Visst är det bra mysigt. Till er som hellre föredrar fällar framtagna på konstgjord väg, ger denna samma energi. Med andra ord, valet är ditt.

Satsa på naturligt- fina och naturliga produkter från Granit.

Jag påtalar alltid vikten av att plocka in naturen i våra hem.

Mint 3000 år gamla teorier visar hur vi människor mår bra av att vistas i fina och harmoniska miljöer. Jag talar givetvis om Feng Shui. Enligt Feng Shui vill vi skapa miljöer där vi efterliknar naturens formationer, så även i våra hem.

Tänkte ge lite förslag på fina och naturliga produkter från Granit.

I våra sovrum passar det bra med mjuka och sköna former. Dessutom är det fördelaktig att arbeta med lugna toner som t ex beige, benvitt, mjuka pasteller, lugna lila och blå färger.

Bokhyllorna kräver sin ordning för att ge ett lugnt intryck. Satsa på ett bokstöd hämtat från naturen.

Vi är fortfarande inne i en lite mörk och kall period (även om det vänt nu). In med värme genom att tända det där välbehövliga ljuset i en ljushållare från naturen, salt! :)

Ha en skön måndag!

Kram Rebecca

Alltid lika fin och inspirerande kollektion från Tine K.

I dag värmde solen på mitt vinterbleka ansiktet när jag var ute och gick. Längtan efter lite varmare väder och tunnare kläder är just nu helt galen….

Då passar det bra med lite spring/summer inspiration. Denna gång vill jag dela med mig av en alltid lika fin och inspirerande kollektion från Tine K.
Inredare, feng shui konsult, hjälp med inredning, harmonisk inredning, balans och harmoni, kungsbacka, göteborg

Hon har förmågan att blanda natursköna färger och och fina mönster som passar i var mans hem. 
Inredare, feng shui konsult, hjälp med inredning, harmonisk inredning, balans och harmoni, kungsbacka, göteborg

Vi människor vill leva i harmoni med naturen där samlar vi kraft och tankar på med ny energi. Vi vill på samma sätt efterlikna naturen när vi inreder våra och dekorerar våra trädgårdar.


Inredare, feng shui konsult, hjälp med inredning, harmonisk inredning, balans och harmoni, kungsbacka, göteborg                            Bilder: TineK home

Håller ni med, längtar ni?

Ha en mysig ”lill-lördag”

Kram Rebecca

Hem i harmoni 

Denna smakfullt inredda lägenhet som just nu finns till försäljning hos ESNY. Wow! 

Balansen mellan yin och yang och de fem elementen.Inredare, Feng Shui konsult, harmonisk inredning, kontor, privathem, Göteborg, Kungsbacka En harmonisk färgsättning, där mässingen värmer upp likt elden. Inredare, Feng Shui konsult, harmonisk inredning, kontor, privathem, Göteborg, Kungsbacka En vacker spretig bukett som får energierna att leva lite extra. Föreställ dig inredningen i detta rum utan mässingen och utan buketten…Inredare, Feng Shui konsult, harmonisk inredning, kontor, privathem, Göteborg, Kungsbacka … vad ”torrt och fattigt”, ”blekt och tråkigt” det skulle kännas. Inredare, Feng Shui konsult, harmonisk inredning, kontor, privathem, Göteborg, Kungsbacka Bilder: ESNY

Kika lite på denna bilden och sen lite till på de ovan. Vad saknas? Jo, lite jordenergi. Skulle kunna vara en fyrkantig bok eller bricka på bordet. Lite eldenergi, som skulle kunna vara ett ljus i en mässingsljusstake.

Klura lite i ditt hem. Hur känns det? 

Ha en go start på veckan mina vänner! 

Kram

Storytime

Kliv in i sagornas värld. Tänk att vara ett barn, fullt med fantasier om spännande världar, äventyr på de sju haven, en blomstrande äng med oändlig magi……

Sagor uppåt väggarna. Rebel walls har skapat tapeter återberättade från sagornas värld- Storytime

Inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, privata hem, offentligmiljö

Inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, privata hem, offentligmiljö

Inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, privata hem, offentligmiljö

Inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, privata hem, offentligmiljö

Bilder: Rebel Walls

Motiven speglar en förtrollande värld! Fördelen med prints och tapeter är att du kan kompensera för något du saknar i ett rum.

Ex. Säg att du saknar rum utan fönster. Du får svårt att få blommor och gröna växter att överleva. Då skulle jag satsa på ett print som ger träelementet som t ex. motiv med växter på eller något annat i den gröna färgen.

Ha en bra dag!

Kram Rebecca

Så skapar du harmoni i hemmet

Att tillföra de fem elementen i hemmet, som är en av Feng Shui´s hörnstenar, skapas en harmoni som går att ta på! Trust me!

 

Jag utgår från trenden korg och rotting, som i sig är en härlig detalj att till för att få in naturen i inredningen. Här finns även de fem elementen representerade: Det gröna trädet ger träenergi, korg och rotting i naturfärg ger jordenergi, lampan och det naturliga ljuset ger eldenergi, den vita och grå färgen på väggen ger metallenergi och slutligen den svarta färgen och den mjuka mönstringen i lampan ger vattenenergi.
inredare, hjälp med inredning, feng shui konsult, harmonisk inredning, göteborg1

inredare, hjälp med inredning, feng shui konsult, harmonisk inredning, göteborg1

Ser ni vilken skillnad det blir i miljön när lampan är tänd?

Se dig om där hemma har du alla element representerade i ett rum? Här kan du läsa mer om vad som ger vilka element.

Lycka till!

Kram Rebecca

Två fina speglar för en billig peng.

Speglar är en toppendetalj att pryda hemmets väggar med. Gärna runda speglar. Vill du hellre införskaffa en större spegel ska du vara försiktig med hur och var du placerar den då en spegel förstorar, reflekterar och aktiverar rummet. Vi vill ha god Feng Shui i våra hem för välmående och balans i våra liv.

 

Önskar er en kanon bra start på denna veckan!

Kram

Rebecca

5 inspirerande skafferier

Jag önskade jag hade ett skafferi…

Det är fint, praktiskt och smart. Man kan lättare få en överblick över vad man har i sitt skafferi och ha ordning och reda, på ett enklare sätt. Troligen mer överblick än i djupa skåp där det, i alla fall hos oss, tenderar att bli en enda röra i skåpen. Dessutom ställs saker framför och man glömmer att man har honung där ”bäst före” var när Jesus gick i sandaler …

Jag bjuder er nu 5 inspirerande skafferier:

 

Inredare, inredningshjälp, fengshui, privat, offentlig, göteborg, kungsbacka, hjälp med inredning

Pinterest                                                                                                                                     Skjutdörrar är en smart lösning på små golvytor, dessutom himla snyggt!              

 

 

Märk förvaringsburkar så samma innehåll alltid finns på samma plats. Sortera i storleksordning och liknade artiklar tillsammans för att ge ett lugnare intryck för ögat.

Inget utrymme för ett inbyggt skafferi? Då finns denna lösning på ett stort skåp istället.

Har du ordning i skåpen hemma?

Ha en skön lördag.

Rebecca

Tänk på balansen i inredningen

En av grundstenarna inom Feng Shui är yin och yang. Kontraster…..mörkt möter ljust, högt möter lågt, ja ni förstår! Det ena balanserar och kompletterar det andra.

Att inreda i balans innebär hur man kan dekorera och möblera sitt hem för att skapa ett välbefinnande och en harmoni för att samla kraft efter en fullspäckad dag på jobbet t ex. eller ha haft ett heroiskt gräl  med sin tonåring. Ja, situationerna är många som gör att vi behöver en fristad att andas ut på.

 

Jag tar en välkomnande hall som exempel:

Nå, vad säger ni om hallen ovan? Lägger ni märke till någon obalans? Enligt mig anser jag att de har dekorerat bordet med något som ser ut som hämtat från skogen. Ett alldeles för stort träd i förhållande till bordet. Balansen mellan rymden i själva rummet i förhållande till trädet säger jag inte så mycket om men kanske att de i så fall skulle ha trädet bredvid bänken på golvet i stället.

Dessutom kan det kanske kännas som om något faller över en när man kommer in.

Balans när den är som bäst. En harmonisk inredd hall Det runda bordet med lagom stort stilleben på får energien att flöda på ett behagligt sätt genom dörren tillresten av huset.

Testa nu själv hemma. Finns det något rum hos dig som inte känns helt 100, prova dig fram, kanske saknar du kontrasterna högt mor lågt, mjuka former mot hårda…..

Jag tar tacksamt emot idéer att skriva om så tveka inte att höra av dig om det :)

 

Ha en go dag och ta hand om dig!

Kram Rebecca

Ljust, fräscht Bohemisk

Det Bohemiska modet i inredningen fortsätter att lysa igenom i bloggvärlden. Jag gillar det! Jag gillar det mycket! Naturen sätter sina spår hos oss människan, den ger oss kraft, styrka och energi.

Måla taken och bjälkar vita för att lyfta energi och få rummet att kännas rymligare. Kontrasten med den målade väggen ger en balans mellan yin och yang. En av hörnstenarna inom feng shui (yin och yang).

inredare, fengshui konsult, inredningsdesign, hjälp med inredning, privat och offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, särö och Kullavik 1

Spana in den snygga plywoodskivan som ger rummet en spännande karaktär.

inredare, fengshui konsult, inredningsdesign, hjälp med inredning, privat och offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, särö och Kullavik 1

Gillar hur ytskiktet träder fram i den målade skivan. Skulle vara häftigt att testa i en skön duvblå färg som är ”på tapeten” 2017

inredare, fengshui konsult, inredningsdesign, hjälp med inredning, privat och offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, särö och Kullavik 1

Djurhuden bidrar med eldelementet och värmer på så vis upp det kalla golvet.

inredare, fengshui konsult, inredningsdesign, hjälp med inredning, privat och offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, särö och Kullavik 1

Jag älskar kontrasten, spana in den söta pläden med toffsar 😉

Bildkällor: Indie Home Collective

Ha en underbar lördag mina vänner!

 

Kram Rebecca