House of Chi

Blogg

Tänk på balansen i inredningen

En av grundstenarna inom Feng Shui är yin och yang. Kontraster…..mörkt möter ljust, högt möter lågt, ja ni förstår! Det ena balanserar och kompletterar det andra.

Att inreda i balans innebär hur man kan dekorera och möblera sitt hem för att skapa ett välbefinnande och en harmoni för att samla kraft efter en fullspäckad dag på jobbet t ex. eller ha haft ett heroiskt gräl  med sin tonåring. Ja, situationerna är många som gör att vi behöver en fristad att andas ut på.

 

Jag tar en välkomnande hall som exempel:

Nå, vad säger ni om hallen ovan? Lägger ni märke till någon obalans? Enligt mig anser jag att de har dekorerat bordet med något som ser ut som hämtat från skogen. Ett alldeles för stort träd i förhållande till bordet. Balansen mellan rymden i själva rummet i förhållande till trädet säger jag inte så mycket om men kanske att de i så fall skulle ha trädet bredvid bänken på golvet i stället.

Dessutom kan det kanske kännas som om något faller över en när man kommer in.

Balans när den är som bäst. En harmonisk inredd hall Det runda bordet med lagom stort stilleben på får energien att flöda på ett behagligt sätt genom dörren tillresten av huset.

Testa nu själv hemma. Finns det något rum hos dig som inte känns helt 100, prova dig fram, kanske saknar du kontrasterna högt mor lågt, mjuka former mot hårda…..

Jag tar tacksamt emot idéer att skriva om så tveka inte att höra av dig om det :)

 

Ha en go dag och ta hand om dig!

Kram Rebecca

Ljust, fräscht Bohemisk

Det Bohemiska modet i inredningen fortsätter att lysa igenom i bloggvärlden. Jag gillar det! Jag gillar det mycket! Naturen sätter sina spår hos oss människan, den ger oss kraft, styrka och energi.

Måla taken och bjälkar vita för att lyfta energi och få rummet att kännas rymligare. Kontrasten med den målade väggen ger en balans mellan yin och yang. En av hörnstenarna inom feng shui (yin och yang).

inredare, fengshui konsult, inredningsdesign, hjälp med inredning, privat och offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, särö och Kullavik 1

Spana in den snygga plywoodskivan som ger rummet en spännande karaktär.

inredare, fengshui konsult, inredningsdesign, hjälp med inredning, privat och offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, särö och Kullavik 1

Gillar hur ytskiktet träder fram i den målade skivan. Skulle vara häftigt att testa i en skön duvblå färg som är ”på tapeten” 2017

inredare, fengshui konsult, inredningsdesign, hjälp med inredning, privat och offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, särö och Kullavik 1

Djurhuden bidrar med eldelementet och värmer på så vis upp det kalla golvet.

inredare, fengshui konsult, inredningsdesign, hjälp med inredning, privat och offentlig miljö, kungsbacka, göteborg, särö och Kullavik 1

Jag älskar kontrasten, spana in den söta pläden med toffsar 😉

Bildkällor: Indie Home Collective

Ha en underbar lördag mina vänner!

 

Kram Rebecca

Belysning för snedtak

Många av oss har snedtak i hemmet. En vanlig konstruktion i de flesta byggen. Just nu har jag ett pågående uppdrag där utmaningen blir att bland annat finna lösningar på hur man skulle kunna möblera en övervåning med mycket snedtak.

Familjen jag hjälper har en vacker bostad med mycket bjälkar. Dock kan det kännas tungt att ha ett sluttande tak över huvudet och för att lyfta känslan och energien är det viktigt att man arbetar med belysning. Spottar, uplights eller ljusslingor, ja valen är många, bara ljuset går uppåt.

 

hjälp med inredning, snedtak, inredningshjälp, feng shui konsult

 

okänt.jpg

Favoritbelysning har jag hittat på Instagram @interiorbyjana Smart och snyggt. (Bilden ovan).

Ha en fantastisk dag!

Kram

Rebecca

Den sköna balansen mellan nytt och nött med patina

Ledsen kompisar men den är såld! Endast för inspiration…..och vilken inspiration sen 😉

inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, privata hem och kontor, skolor, kungsbacka, göteborg

Den sköna balansen mellan nytt och nött med patina, färger och material. Sparsamma stilleben och mjuka former.

inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, privata hem och kontor, skolor, kungsbacka, göteborg

 

inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, privata hem och kontor, skolor, kungsbacka, göteborg

 

inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, privata hem och kontor, skolor, kungsbacka, göteborg

Ser ni den runda mattan framför ytterdörren? Den runda formen får energin att röra sig runt och spridas till övriga delar av hemmet. Passar särskilt bra i små utrymmen eller i rum utan fönster.

inredare, feng shuikonsult, hjälp med inredning, privata hem och kontor, skolor, kungsbacka, göteborg Samtliga bilder: Entrance mäkleri

Det mörka stilrena träet på golvet mjukar och värmer upp det ljusa på väggar och marmorskivan på bänken.

Ha det gott!

Kram Rebecca

Värm och ljusa upp ditt hem

Vi nordbord har det ganska snålt med ljus så här års därför vill vi ljusa upp omkring oss. Men , vill vill även pynta våra hem med varmare färger och och material. Fällen  till exempel är en stor favorit hos många av oss.  Den ger värme uti från materialet men även eld elementet för att den kommer från ett djur. Jag kommer nog att jaga fler (har bara en) 😉

Enligt Feng Shui är det dags för återhämtning denna del av året. Gör vi det då?
Njaäeee, skulle inte tro det! Vi jobbar på som vi alltid har gjort. Många av oss känner sig trötta mestadels av dagen. I alla fall de som jag har i min omgivning.
Så in med lite ljus i form av färg, ljuskällor av olika slag och slå på solen i sinnet :)
Tänk på att bjuda in den naturliga lampan, solen, den bjuder på det viktigaste ljuset trots allt.
Värmen och ljuset får vi även från den öppna spisen.
Ha det bra!
Kram
Rebecca

Insekter och växter på väggen

Tänk enkelt! Det ska vara enkelt och inte heller för kostsamt att tillföra element till ett rum för att skapa en balans och harmoni, det är min åsikt. Efter som trenden med att plocka in naturen kvarstår, varför inte dekorera med insekter från naturen.

                                                         Pinterest
Säg att du behöver komplettera med trä elementet, då har jag hittat super fina prints från Danska Hage Dorn Hagen. Nu är det just de gröna prinsen som står i ropet. Visst ser det fräscht ut!

 

                                                Hage Dorn Hagen
Har du ett badrum utan fönster är det ganska säkert svårt att få till det med växter där inne, varför inte hänga upp konst på vägarna? För just den gröna färgen symboliserar energier från träelementet.
”Printsen” är inte särskilt dyra om man jämför med att köpa växter som bara dör…..
Vad tycker ni om tavlorna?
En varm kram till er i kylan 😉

Blått är flott och skönt för sinnet

Blått tillhör det introverta färgskalan det svaga, stilla, svala och skapar ett lugn för sinnet. Det är en Yin färg som passar bäst i utrymmen för vila och passar därmed mindre bra i rum för aktivitet. För mycket blått kan dessutom orsaka depressioner.
MEN, oj vad jag inte kunde sluta titta på denna bild.
På något sätt magisk med den grå/ blå färgtonen och det klara glasvaserna lite strategiskt placerade i rummet, möbler av enkla linjer och vackra posters. Det känns rent på något sätt….
Så tänk nu på, om ni vill skapa ett aktivt rum, undvik för mycket av de blåa tonerna.
Kram
Rebecca

Inredningstrender 2017

Överallt kan man läsa om vad som kommer att gälla i inredningsvärlden under 2017. Färger, färger och åter färger. Gärna mörkare färger och inte så mycket ljusgrått längre, gärna lite lyxiga material som t ex sammet.

inredare, inredninghjälp, hjälp med inredning, kungsbacka, göteborg, trender 2017

Sleepo.se

Trender är roligt att följa men kan också vara jobbigt att alltid ha det senaste. Mörka färger eller bara lite färggladare väggar är bra om du behöver aktivera en särskild energi.

Kanske du behöver lugna ner energier efter en stressig dag på jobbet, kanske du behöver aktivera energier för att komma igång med något nytt projekt eller varför inte bara ha en neutral ton och laborera med accentfärger.

inredare, inredninghjälp, hjälp med inredning, kungsbacka, göteborg, trender 2017

Pinterest

Pigga ljusare färger passar sig särskilt bra i rum där du ska vara social. Mörkare färger får oss att dra oss tillbaka, inte blir riktigt så pratglada som vi skulle önska i ett rum för social samvaro.

 

Att plocka in naturen i sitt hem hänger kvar (Thank good). Det är ju den som gör att vi mår så gott! Fortsätt med det du som redan gillar denna ”trend”!

Ha ett gott nytt trendår!

Kram Rebecca

Ingefärashot mot förkylning

Så skålar vi in det nya året med en dundershot. Ingefära, citron och honung. Måtte det göra susen till den förkylning som man så motvilligt fick 😉 Ett RAW-recept som du enkelt snor ihop med hjälp av en mixer. Recept finns hos Träning 40 plus 

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding,  homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

 

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding,  homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, SäröSkål mina vänner :)

Kanske denna kan vara en del av ditt nyårslöfte, för att boosta ditt immunförsvar!

Ha en skön dag!

Kram

Rebecca

Gott nytt 2017!

I dag är det nyårsafton, har 2016 varit ett bra år? Hur vill du att 2017 ska bli?

Funderingarna är många….. Mitt 2016 har varit på många sätt bra. Jag har startat mitt företag som inredare och Feng Shuikonsult och genomfört många uppdrag med nöjda kunder! Det är för mig ett kvitto på att det jag gör gör jag bra 😉 Jantelagen skiter jag i, jag är så stolt över mig själv att jag äntligen tagit tag i det jag älskar!

Så många fina människor jag fått kontakt med under året! Wow, ni alla är bara bäst!

Visst har även jag haft mina dippar men de har jag tagit tag i när de infallit (jag räknar inte med det som kommer en gång i månaden ;)) Nu håller jag min tumme för att 2017 blir ett mist sagt lika givande år som 2016 med ännu fler inspirerande möten och en frisk familj 😉

 

En rolig idé är att skriva ner hur du tänker dig ditt 2017 så klicka in på länken här ovan och printa ut ”More of this” och ”Less of this”

Nu kör vi……10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 ,1 GOTT NYTT ÅR!!

 

Kram till dig från mig!

Rebecca