House of Chi

Blogg

3 enkla tips för att få till myskänslan i ett rum med stora fönster

Idag är det vanligt att sätta in super duper stora fönster.  Det är verkligen superläckert och bidrar till mycket ljusinsläpp och upplevd rymd… men, du kan komma att känna avsaknad av den den ”myskänslan” med för stora fönsterpartier och det beror på att energierna rusar fram från ytterdörr ut genom fönstren. Det finns några enkla tips du kan tänka på för att förhindra denna känsla. 

1. Spröjs, bromsar energiflödet och känns mer ombonat och insynsskyddat än utan. 2. Placera växter som högt gräs eller träd som du kan fästa blicken på och där känslan av att flödet av energi bromsas något. Dessutom ger detta ett skydd mot obehagligt insyn under mörka kvällar. 3. Gardiner som skymmer och bromsar flödet av rusande energi. 

Bilder lånade från Pinterest

Känner du igen dig? 

Ha en härlig afton! 

Kram Rebecca

Hur vilar du upp dig på semestern? 

Vi har olika preferenser till att vila upp oss. Sannolikt blir man mest uppviglad av att ta det lite ”piano”. Enligt Feng Shui skulle man kunna kalla det för att ta det lite ”yin”, alltså varva ner och komma in i en lunk…

Instagram @wu_greece


Då skulle man helst välja en strand som denna. Ändå väljer många att åka till ett turisttät ställe som…
Inredare, Feng Shui, inredningsdesign

Instagram @wu_greece


…detta. Folktät strand där det inte direkt andas lugn utan mer puls mer ”yang”, barn som stojar, folk som tjoar och stojar. Allt detta är ju härligt i sig såklart (!) 

Men ibland kan man behöva fundera över vad som är bästa valet om livet går i ett. 

Jag är ett levande exempel! Jag måste träna på att varva ner. Tro mig, det är skönt när man lyckas. 

Ha en underbar dag!

Kram 

Rebecca 

Att njuta av första semesterveckan

Då har startskottet gått för semestern. Tid för vila! Vi börjar med Skrea, sen får vi se vad som händer….Det känns skönt att vara så ”mogen” och ”landad” att inte stressa upp för vad som måste hända härnäst. Känner ni igen er? Vi fick till och med med oss tonåringen 😉 De små fick badat och upp med mamsen på sanddynorna för jage! Vad tar du dig för på semestern (när och om du har den)? 

Kram 

Rebecca

Sommarkalas

Det finns inget roligare än att få duka till ett kalas eller en fest! Du som läser detta är nog villig att hålla med. Dukning, inredning, Feng Shui, Dukningen är liksom ”it” tycker jag. Maten blir godare, festen/kalaset känns trevligare och visuellt är det finare. Dukning, inredning, Feng ShuiJag förespråkar att tillföra något från naturen. Det höjer energin och vi mår gott när vi omges av natur. Vad är då inte bättre än att duka med den samma! Det fick bli blåklint i både bordsdekorationen och i salladen! 

Idag är första semesterdagen! Tjohooo! 

Kram till er! 

Rebecca

Växter påverkar hemmets energi

När vi inreder med växter påverkar vi hemmets energier. Olika växter ger olika typer av energier. Vi kan med växterna både bromsa energi och höja energi.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, SäröDenna växt ger i från sig uppskjutande energi då den har ett upprätt växtsätt. Eftersom den även är placerad i ett hörn får den energin att röra sig och inte stagnera i hörnet.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, SäröDenna vackra storbladiga fiolfikusen är inte bara trednig just nu, den bidrar även till en lugn och skön energi. Även denna placering är bra då den får energin att röra sig i hörnet och inte stanna.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, SäröHar man stora ytor och högt i tak bör man om man kan ta in en hög växt. Dels skapar det en skön balans i rummet och dels behöver vi växtens magiska egenskaper som…

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö... en ofattbar förmåga till att främja hälsa, verka stressreducerande och lugnande, öka fokus och prestation.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Har du ett rum som känns stagnerat och trist lan du använda denna mode växt! MEN inga taggiga växter i ett badrum! Varför? Jo, för i badrummet är du naken och sårbar. Vi vill ha mjuka runda och sköna former omkring oss där inne.

 

Insidan speglar utsidan så om växterna i ditt hem mår prima gör förmodligen du också det, i alla fall oftast!

Ha en skön dag mina vänner!

Kram Rebecca

 

 

Att njuta av uteplatsen 

Att njuta av uteplatsen med den skandinaviska enkelheten och charmen med kontraster.

@enklating

Att styla sin uteplats skulle jag säga är minst lika viktig som att styla inomhus. Våra blickar dras till allt som är vackert, det i sig skapar en harmoni.

Daniella Witte

 

Arbeta med kontraster. Mörk mot ljust, högt mot lågt rakt mot välvt osv….

Utomhus, Feng Shui

Styliziomblog

Nivåer är en spännande ”händelse” i trädgården!

Ha en fantastisk kväll!

Kram Rebecca

5 tips för att planera ditt kök enligt Feng Shuis teorier

Ska du bygga nytt hus och planera ditt kök? Ska du renovera ditt befintliga kök? Ja, valen blir många och ibland lite knepiga.

Här ger jag dig 5 tips för att planera ditt kök enligt Feng Shuis teorier.

1. Köket är ett av hemmets aktiva rum (yang) och bör därför ligga på husets sydöstra eller södra sida som är ett aktivt vädersträck.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Ballingslöv

2. Inom Feng Shui talar vi om kraftposition. Det innebär att du som arbetar i köket har sikt ut över rummet och stöd bakom ryggen och på sidorna. Därför är den mest optimala placeringen av spisen på en köksö med sikt ut över rummet och dörren. Detta ger även kocken möjlighet att vara delaktig i sina gäster.

3. I köket vill vi vara sociala och ha sällskapsytor som rymmer fler personer än kocken (om möjligt). Även små ytor går att laborera med! En köksö är därför att rekommendera.

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Pinterest

4. Tänk på arbetsbelysning och allmännbelysning. Belysning är A & O i alla rum men särskilt viktig i köket där du ska vara kreativ och skapa är tanken!

Inredare & certifierad Feng Shui konsult. Hjälp med heminreding, homestyling, inredning av arbetsplatser, kontor, skola, förskola, vård & omsorg i Göteborg, Kungsbacka, Särö

Stadshem

5. Sist men inte minst är det viktig att vi fyller våra kök med grön kärlek! Helst färska örter, detta för att ge kreativiteten en skjuts i rätt riktning. Ett annat sätt för att få in träelementet kan vara grön färg eller blommig tapet!

Känns det glasklart? Om inte, fråga gärna!

Ha en skön kväll!!

Kram

Rebecca

Skapa harmoni i badrummet.

I våra badrum som oftast är svala, raka och kantiga behöver vi hjälpa till på traven med att skapa en skön harmoni.

Vi behöver medvetet ta in en gnutta av jordelementer (exempelvis korg/rotting och beige/brun) för att försvaga vattenelementet.  Vi vill även tillföra sköna textilier och härliga dofter!

Lager157

 

Här vill jag tipsa om en prisvärd och stilren serie badrumsprodukter från Lager157 (ej reklam, är själv nöjd efter eget inköp). 

Lager157

Hur gör du för att skapa harmoni i ditt badrum? 

Ha en go dag! 

Kram 

Rebecca

Sommarens dukning

Sommaren är här och därmed alla gardenpartys. Det roligaste inför festen, enligt mig, är ju planeringen. Hur ska jag duka?  🌿  

Ikea livethemma


Jag faller för det naturliga och levande materialen. Örter, gröna växter, linne….

Pinterest

Enkelheten är tilltalande…

Pinterest

Brytbröd tills maten serveras är en strålande idé för att mätta hungriga magar.

Tips, undvik att ha för höga dekorationer på bordet. Dels är det svårt att kommunicera med personen på motsatt sida och dels bromsar det chi. 
Har du tips på en fin dukning? 

Ha en härlig dag! 

Kram 

Rebecca 

Inred med speglar

Skulle vilja hävda att spegeln är en av våra bästa inredningsdetaljer. Den påverkar flödet och hjälper till med spridning av energi, reflekterar ljuset och bidrar till att visuellt skapa en större yta i små utrymmen.

Entrance

Gordon Duff & Linton


En favorit hos mig är den runda spegeln, den ger ett mjukt intryck och passar bra in på de flesta ytor som en snygg detalj. 

Home Deco


Ett avslutande Feng Shui tips är att inte placera spegeln mitt framför en dörr eller direkt ovanför trappen. Varför? Jo, eftersom spegeln reflekterar, studsar mycket av energi tillbaka ut eller ner igen. 

Har du speglar hemma? Skulle du behöva mer hjälp? Frågor på spegelplacering? 

Ha en underbar lördag! 

Kram Rebecca