House of Chi

Blogg

Köket, husets hjärta

Köket, husets hjärta sägs det. Jo då, så är det nog. Det är ett rum med mycket energi (yang!) Det är här vi skapar det som föder oss och det är här vi tillbringar mycket tid.

Vanligen har vi hårda kantiga möbler och bänkskivor i ett kök vilket ökar yang energier. Det man kan tänka på då eller rättare sagt bör tänka på, det är att balansera upp med mjukare former. Så, kolla in denna superfina pallen/stolen. En masterpiece från Stolab, Miss Holly. Designad av Jonas Lindvall.
Inredningsdesign, inredare, feng Shui konsult, hjälp med inredning, heminredning, kontorsinredning 2Till vårt nya kök kommer denna att införskaffas, i ek (jord elementet), för att balansera upp och kontrollera vatten elementet som det högst troligt kommer att bli en del av. En svart bänkskiva och vatten i kranen ger mycket vatten energier. Pallen finns bland annat att köpa här //här//här.Inredningsdesign, inredare, feng shui konsult, inredningshjälp, privat inredning, kontorsinredning Prislappen är hög på Miss Holly så om ni är sugen på liknande kan jag tipsa er om en fin pall från Ellos. Kika på bilden nedanInredningsdesign, inredare, feng Shui konsult, hjälp med inredning, heminredning, kontorsinredning

Ha en ljuvlig tag!

Kram

Minska stress i ditt hem med hjälp av inredningen

Vi strävar efter en bra balans och en skön harmoni i de miljöer vi vistas i. Vi talar om energier. Flödar energin för fort kan man indirekt känna en stresskänsla. En stresskänsla man kanske inte kan ta på. Det skulle kunna vara för att du har ett för stort rum eller en för lång korridor utan att något bromsar flödet.

SÅ, hur kan du tänka för att minska en onödig stresskänsla i ditt hem med hjälp av inredningen.

Jo, en lösning skulle kunna vara dessa fantastiska spröjsade glasväggarna man visuellt bromsar energiflödet med. Det har blivit en het fluga på marknaden och jag kan förstå varför! Det är snyggt, smart och praktiskt!

Ljuset är en annan viktig del i våra inredningsmiljöer särskilt här, i vårt avlånga land där det är mer mörker än ljus stora delar av året. Vi måste alltså ta tillvara på den energi som det naturliga ljuset avger och vad är då inte bättre än att använda sig av en internfönstervägg! Då blir lösningen två i ett, en vägg som bromsar flödande energi samt släpper in det viktiga ljuset.

Tänk den fantastiska möjligheten av att få ett stort ljusinsläpp av en stor öppen väggyta/fasad. Hade de ovan valt att ha bara glas skulle den där mysiga, ombonade känslan inte kännas lika påtaglig som här när de använt sig av den spröjsade fönsterväggen.

Hur man inreder ett rum utan fönster på bästa sätt

Jag fick frågan av en tjej om hur man inreder ett rum utan fönster på bästa sätt. Det går, allt går. Det handlar om hur du optimerar ytan på bästa sätt. Vad ska rummet användas till? Vilka ska använda rummet osv osv…

Till att börja med handlar det om att få i gång energier i rummet så det känns trivsamt och harmoniskt.

1. Ljusa färger. Börja med basen, ljusa väggar, golv och tak. Den vita eller ljusa färgen är en energihöjare utan dess like!

2. Ljus källor. Man talar om sju belysningspunkter i ett rum (beroende på hur stort rummet är). Även ljuset från en lampa är en energihöjare och är ett måste i ett rum utan fönster. Det finns allmänbelysning (taklampa), punktbelysning (lampa riktad mot ett särskilt objekt), stämningsljus/läsljus/arbetsljus (typ spotlights med dimmer-funktion, ljusslingor, bordslampor osv).

3. Glöm inte spegeln, den förstorar och reflekterar. Toppen att ha i små utrymmen och särskilt i rum utan fönster. Med spelar kan du laborera och göra rummet mer spännande med hjälp av reflektion från exempelvis belysningen och ljuskällor. 

4. Växter. Dessa har en unik förmåga att skapa harmoni till ett rum. Du bör ha växter då dessa dels är brukbara som luftrenare men även en enorm källa till energi! Eftersom du nu saknar fönster rekommenderar jag dig att köpa en växtlampa. Säljs på plantagen till exempel.

 

Har du fler frågor hör du bara av dig!

Ha en skön vecka :)

Kram

Rebecca

Är du ett av House of Chis första referensuppdrag på företagssidan?

KOntorsinredning, indredningsdesign, feng shuikonsult, kungsbacka, göteborg

 

Driver du ett företag där dina anställda är effektiva och trivs bra i sin arbetsmiljö? Får kunderna en bra känsla för ditt företag när de kommer in i receptionen eller slår sig ner i väntrummet? Om svaret är ja, är du bara att gratulera. Är svaret nej, vill jag träffa dig.

 

Vi påverkas i stor grad av hur vi har det om kring oss. Inredningen ska spegla den verksamhet som bedrivs och den vision företaget eller organisationen står för. En bra inredningsmiljö främjar välmående, hälsa och bidrar till ökad prestation hos chefer, medarbetare, samarbetspartners, kunder och gäster.

 

Inredningsbyrån House of Chi, som tidigare har varit inriktad på privata hem, utvidgar nu verksamheten till att även omfatta inredning hos företag. Fram till och med november 2017 får du som företag extra förmånligt pris på inredning av olika typer av verksamhetsmiljöer. Inredningsuppdraget innefattar:

 

  1. Behovsanalys – visar på vilken typ av inredning som bäst speglar företaget
  2. Skiss på rummet/rummen – med dokumenterat färg-, material-, möbel- och möbleringsförslag
  3. Genomförande av inköp och iordningställande

 

Är du ett av House of Chis första referensuppdrag på företagssidan? Kontakta mig gärna, så kommer jag till ditt företag för kostnadsfri offert.

 

Vänliga hälsningar

 

Rebecca Apelvi

0737-673226

rebecca@houseofchi.se

Idéer för små kontorsutrymmen

Hej på er. Jag tänkte jag spinner vidare på kontorsrummet med lite idéer för små kontorsutrymmen. Är själv lite intresserad av att hitta en bra möbel för litet utrymme. Jag kan tänka mig att vi är fler som inte har de största ytorna hemma till att inreda ett kontor på :) Inredare, inredningsdesign, feng shui konsult, privata och offentliga miljöer, göteborg, kungsbacka, särö, kullavik 3Det är ju viktigt att sitta bra. Alltså, ha sikt över dörren. Undermedvetet och något som finns i oss sedan vi bodde i grottor, är att inte sitta med ryggen mot en dörröppning. Vem vet när faran är inne. Skämt och sido, vi arbetar alltså bättre när vi känner oss trygga och när vi har det fin och ordning plockat omkring oss.

Inredare, inredningsdesign, feng shui konsult, privata och offentliga miljöer, göteborg, kungsbacka, särö, kullavik 3Hos Crate & Barrel hittade jag denna möbel som även fraktas till Sverige

Har man väggar som är osymmetriska och svåra att möblera kan man som de gjort här såga ut en anpassad skiva för att skapa utrymme.  

String hyllsystem älskar jag! Tar lite plats, ger en känsla av rymd och luft. Men tyvärr bara jag så det inköpet får vänta tills jag arbetat klart med min övertygelse…

Ha en härlig dag!

Rebecca

3 effektiva tips till en bra och inspirerande arbetsplats

Kommer du tillbaka till en bra och inspirerande arbetsplats nu efter sommaren? För det är ju som så att du mår bättre, känner ökat välbefinnande och presterar bättre om du har en bra arbetsmiljö. Det är både färg, form, material och ljud som spelar in.
Genom att möblera och inreda enligt Feng Shui´s teorier kan vi skapa just detta.

1. Du bör sitta i kraftposition dvs stöd i ryggen och fri sikt mot dörren för att känna trygghet och undvika en ”iaktagelsekänsla”

2. Omge dig med växter som ökar både prestation och välbefinnande. Vi mår som bekant bäst i naturen och dessutom påverkar den gröna färgen kreativiteten och sinnesstämningen positivt.

3. Möblera ut i från väggarna för ett skönt energiflöde. Detta ger oss också utrymme att skapa en bra förvaring längs väggarna. Vi är många som mår bäst av ordning och reda!

Ett ordningplockat kontor bidrar med lugn och ro i själen. Det är klart, i bland kan ett kreativt kaos behövas men städa varje eftermiddag för att starta nästkommande dag på ett positivt sätt!

Ha en skön dag!

Rebecca

Din hall, ett av de viktigaste rummen i hemmet.

Hej på er! Njuter ni av sommarens lata dagar eller har ni börjat jobba? Själv värmer jag upp efter en lång och skön sommar. Först lite cup i Helsingborg och sen startar jobbet på allvar.

Oavsett ledig eller inte har vi våra hem att sköta.

Hallen är det rum i hemmet som vi bör ha lite extra koll på, det är det första rum vi ser när vi landar hemma och det sista vi ser när vi lämnar. Hur det ser ut i hallen sätter prägeln för din dag och resten av hemmet.

Övermöblera inte hallen, har du en smal hall bör du möblera därefter. Det finns fina smala skoskåp och smala byråer  för att ha någon form av förvaring. Klicka här för tips! Glöm inte spegeln för att visuellt göra rummet bredare.


inredningsdesign, feng shui konsult, inredare, hjälp med inredningen, kungsbacka, särö, kullavik, malevik, askim, göteborg                                             Pinterest

En ljus hall känns mer öppen och välkomnande. Förvaring är A och O för att hålla kläder och skor undanplockade. Känner du dig stressad och irriterad någon dag råder en stökig hall inte bot på detta. Försök få familjen att hjälpas åt att hålla det städat och fint.

Nu kanske ni tänker; ”Å det är lätt tror du?” Nix! Det är inte lätt men jag brukar säga till barnen, ”-om ni hjälper till får ni en goare och gladare mamma!” och banne mig, det har fungerat – ibland :)

Tänk på ett inte placera en spegeln mitt framför dörren. Då studsar energin som kommer utifrån ut igen.

Har du lyckan att ha en stor och öppen hall är det att föredra ett möblemang i mitten av hallen för att bromsa flödet av energi. Energi följer formen så ett runt bord är exemplariskt! En matta är även det att föredra för en harmonisk inredning.

Hed hopp om en god start denna dag!

Kram Rebecca

3 enkla tips för att få till myskänslan i ett rum med stora fönster

Idag är det vanligt att sätta in super duper stora fönster.  Det är verkligen superläckert och bidrar till mycket ljusinsläpp och upplevd rymd… men, du kan komma att känna avsaknad av den den ”myskänslan” med för stora fönsterpartier och det beror på att energierna rusar fram från ytterdörr ut genom fönstren. Det finns några enkla tips du kan tänka på för att förhindra denna känsla. 

1. Spröjs, bromsar energiflödet och känns mer ombonat och insynsskyddat än utan. 2. Placera växter som högt gräs eller träd som du kan fästa blicken på och där känslan av att flödet av energi bromsas något. Dessutom ger detta ett skydd mot obehagligt insyn under mörka kvällar. 3. Gardiner som skymmer och bromsar flödet av rusande energi. 

Bilder lånade från Pinterest

Känner du igen dig? 

Ha en härlig afton! 

Kram Rebecca