House of Chi

Blogg

Feng Shuianalys för en ombonad känsla

Jag har en vän som bor i Englad och där har man vanligen golven beklädda med heltäckningsmattor, inte nog med det! Hon har även smakfullt placerat andra mattor på dessa.

Mattor uppfyller många bra egenskaper. De värmer, de bromsar energiflöde och de bidrar med att tillföra naturens egna element om man så skulle sakna något av dem i ett rum.

inredning, hjälp med inredning, feng shuikonsult, kungsbacka, askim, göteborg, hovås, kullavik, särö 4

För total balans och harmoni bör man som jag tidigare nämt ha samtliga element i ett rum och de kan utvinnas i både färg, form och material.

inredning, hjälp med inredning, feng shuikonsult, kungsbacka, askim, göteborg, hovås, kullavik, särö 4

inredning, hjälp med inredning, feng shuikonsult, kungsbacka, askim, göteborg, hovås, kullavik, särö 4

bild 1 och 2: Dwell. Bild 2: Amber interiors

Mattan på mattan i bilden ovan ger värme till den annars så ljusa och neutrala färgskalan. Dess orange färg ger eldelementets energi och värmer därmed upp.

Nu blir det till att njuta till en lördagkväll!

God afton!

Tillsätt vattenelementet för ökat lugn och harmoni i ditt hem

För att skapa en harmonisk inredning är ett av Feng Shuis verktyg de fem elementen. Elementen består av trä, eld, jord metall och vatten.  Var och ett av dem är en viktig ingrediens till ett rum Läs mer om dem här.  Tänkte tipsa lite om hur du tillför vattenelementet ur olika saker, former och färger.

Inredning, hjälp med inredning, feng shui konsultation

Vattenelementet är såklart naturens egna vatten, men ges även genom glas, speglar och fönster. Du kan dessutom tillföra vattenelementet genom färgerna blå och svart och genom osymmetriska former som t ex en murgröna som med sitt hängande växtsätt ger både vattenelementet men även träelementet till sin art.

Inredning, hjälp med inredning, feng shui konsultation

Vatten elementet säg inge en lugnande effekt på oss men bidrar även med sin kraft till friskhet, renhet, flöde och förnyelse.

Här nedan kan du se lite fler saker som till sin färg, form och material bidrar till vattenelemntet.

Bild5

Så glöm nu inte att tillföra vattnet där hemma för att skapa ett lugn 😉

Varm kram till dig!

Rebecca

Feel good dukning

Skön energi vid middagsbordet! låter inte det som en god idé mitt i vardagsstressen?  Eftersom linne vanligtvis gör sig bäst ostruket varför inte drapera bordet med en linneduk eller vackra linneservetter lite ”slarvigt” tillagt vid besticken? Enligt Feng Shui mår vi behagligt om vi har material hämtat från naturen omkring oss, därför är linne ett självklart val för mig.

Men dukningen då? Alltså jag har förälskat mig i Mateus nya kollektion MATEUS MEETS SAM BARON MEETS YATZER så fina platta runda tallrikar i sin enkelhet.

inredare, inredningsdesign, fengshui, hjälp med inredning 1

Junebug Weddings Vacker enkel höstdukning.

Tips: Har du en rund fin tallrik som du redan tycker om hemma, kan man komplettera med en assiett av en annan modell.

Ha det så bra!

Kram Rebecca

 

 

Får det lov att vara en kopp?

Jag tillhör den skaran som föredrar kaffe framför Te. Doften, smaken och möjligheterna. Kan det bli bättre. Dessutom har ny forskning (igen) visat på att det är bra för hälsan med en rad koppar kaffe per dag 😉 För visst vill man tro på det man faller för!

Dofter är spännande, precis som med allt annat omkring oss avger dofter ev viss typ av känsla. Man kan nästan känna det sterila och handsprits-doftande sjukhuslokalerna bara man tänker på det. Likaså är det med kaffet (eller te för dig som hellre väljer det). Det sätter igång något, en känsla av välbehag.

Nu finns oändliga möjligheter att vara sin egen barista i hemmiljö. Det finns i dag en uppsjö av läckra kaffemaskiner och tillbehör att köpa för hemmabruk. Klicka dig in på länkarna till bilderna så kan du få lite tips.

 

Mmmmm, känner du doften!

Det må vara kaffedoften jag skriver om i detta inlägg men det gäller alla dofter. Vilken känsla vill du uppnå?

Vad älskar du för dofter?

Kram

Rebecca

Harmonisk färg i sovrummet

Inte bar a hur man man är placerad i ett rum påverkar vår sömn. Även färgen har en stor betydelse för hur vi kan påverka vår sömn genom att måla i en harmonisk färg i sovrummet. Jag knallade in på nyöppnade  H&M Home i dag och där hade en del läckra plädar, örngott och lakan som du kan inreda med för att trivas i ditt sovrum.

Våfflat överkast dubbel - Mörkgrå - Home All | H&M SE 1

Just grönt och blått är färger som inger lugn och bidrar återhämtning efter dagens pass. Vill dock påpeka att man ska vara försiktig med att ha för mycket blått. För mycket av blått kan leda till depression.

Ha en skön dag!

Kram

Rebecca

Skapa effektfulla illusioner

För att trivas i ett rum behöver vi rymd och ett fönster för det naturliga ljuset att ta sig in i och för att känna en behaglig energi.

Har vi inte detta, har jag det bästa knepet. Arbeta med illusionen om att det finns fönster, djup och rymd!  Tex har Rebell Walls alldeles fantastiska tapeter man kan arbeta med. Passar kanske inte alla men jag kan nästa lova att man kan sätta upp en tapet lite här och var 😉 Framför allt för ökad trivsel, prestation och välmående!

 

inredningsdesign, hjälp med inredning, feng shui, kungsbacka, göteborg, halland 3

inredningsdesign, hjälp med inredning, feng shui, kungsbacka, göteborg, halland

inredningsdesign, hjälp med inredning, feng shui, kungsbacka, göteborg, halland

Ha en go dag!

Kram Rebecca

5 tips för att skapa harmoni i badrummet

Inte helt ovanligt är det att badrummet glöms bort! Men faktum är att även detta är ett rum som alla andra. Oavsett stil i badrummet ska saker även här ha sin bestämda plats. Så, hur ska du tänka här inne då, för att skapa en harmoni?

1. Rensa ut gamla förpackningar, nagellack, krämer och annat som du aldrig kommer använda.

Inredare, feng shui, hjälp med inredning, inredningsdesign, askim, hovås, kungsbacka, göteborg, inredare halland 3

Pinterest

    2. Skaffa förvaring (om det är fler än du i familjen kan du med fördel markera korgar eller hyllor så alla vet var saker och ting ska ligga)

Pinterest

Pinterest

3  Tänk på att arbeta med varma färger och mjuka former dock inte för många olika färger för ett lugnt intryck. Ett tips kan vara att hälla över tvålen, schampo, balsam i enfärgade behållare.

4  Sköna dofter är något vi associerar till något härligt varför inte införskaffa några doftpinnar av en mild härlig doft.

5 Sist men inte minst, FÄLL NER LOCKET! Enligt feng shui sägs det att all energi åker rätt ut i kloakerna och där vill vi ju inte ha energin. Dessutom ser det otrevligt ut.

Tips på prisvärd förvaring:

Hoppas du fick lite smarta tips 😉

Allt gott önskar jag denna sköna fredag!

Kram Rebecca

Loppis vs design

Nu har jag funnit min idé till vår framtida arbetsplats här hemma. I enlighet med Feng Shui behöver vi inte köpa nytt för att skapa en harmoni i våra hem. Lite nytt och lite nött kan göra en stor skillnad, så har du ett möblerna där hemma, kan det räcka att bara möblera om för att få igång energierna igen.

Inredningsdesign, Feng Shui, inredningshjälp, kungsbacka, hovås, askim, göteborg

@touch.of.bo 

En lyckad mix av nytt och nött. Så till min idé: Jag har inspirerats av bilden ovan och har slagit på stort, knappat hem stolen och ställer den framför ett gammalt skrivbord vi har här hemma alltså, loppis vs design. Voilá!

Inredningsdesign, Feng Shui, inredningshjälp, kungsbacka, hovås, askim, göteborg

Pinterest 

 

Ha en skön afton!

Kram Rebecca

Feng Shui-analys på Bovägen 5

Min dröm är att någon gång få bo i en vindsvåning med bjälkar i taken och mjuka välvda former bakom en yta av puts. Här kommer en liten Feng Shui-analys på detta magiska boendet på Bovägen 5.

De mjuka formerna omfamnar och bryter bekvämt av de fyrkantiga formerna på möbler och stora rektangulära fönster. Metallelementet från det kalkvita väggarna mjukas upp av träelementet från växterna och energin dämpas något av vattenelemetnets energi från soffan och den svarta lampan.

Feng Shui Inredning design, inredare

Fantasitc Frank 

Ett av verktygen inom Feng Hur är de fem elementen: Trä, eld, jord, metall och vatten. Sedda kan utvinnas genom färger, former och material och gör det därför spännande att laborera med.

Formerna i fönstren utgör en spännande dynamik med en blandning mellan formerna. Den runda formen står för metall elementet, det spjutformade för eldelementet och det rektangulära för träelementet. Man kan även se fyrkanter i det rektangulära som ger jordelementet. Bara i former kan man alltså utvinna olika typer av de fem elementen och på så sätt få till samtliga element.