House of Chi

50 shades of gray

50 shades of gray

Jag är fortfarande inne på att måla i grått här hemma, den gråa färgen är magiskt fin alltså, en het trend detta 2015. I den ljusa nyansen av gråskala är den ljus men ändå inte vit och är det en mörkare nyans är den mörk (givet) men ändå inte svart. Man skulle kunna säga att den är alldeles lagom.  Enligt Feng Shui är det kompromissernas färg 
Färger består som allt annat av energier som vibrerar på olika frekvenser. Den gråa färgen har inte lika mycket energi som de övriga kulörterna och passar därför bra till att framhäva andra färger med. (källa: Nordic school of Feng Shui)
 Skulle du som person vara självkritisk, trött och nedstämd så kan den gråa färgen förstärka denna känslan. I lagom dos är den gråa färgen också förknippad med kompromisser, självbehärskning och oberoende. 
I detta vackra kök har de fått in samtliga element för att uppleva en bland i inredningen och känna harmoni i rummet!
Jord i bord, stolar och golv. Trä i växterna som finns utplacerade lite varstans. Eld från fönstret och lampan (när den är tänd). Vatten på bordet och på posters som hänger på väggen samt metall i dörrbladen och på väggarna.

I ett helt hem av gråskala kan det för många bli tungt att bo i. Ett alternativ för att bryta av denna energin är att ta in de övriga fyra elementen i både färg och/eller form. 
Ser ni nedan vad jag syftar på?
En skön harmoni och balans råder här 🙂
Måste säga att jag tycker att varje rum i sig är jätte fina:)
Bilderna är lånade här
Ha en skön afton!
Kram

One thought on “50 shades of gray

 1. Ekenäsliv

  Är med helt såld på grått… Tycker det blir liksom lite sofistikerat med grått..
  Vi bygger ny hall/entré och där kommer grått dominera, men mässing och korgar.
  Och växter of course:)
  Ha en fin helg!
  Kram Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *